Jan M. Moberg har ledet TU i 15 år. Nå har han varslet sin avgang.

Jan M. Moberg

Redaktøren i Teknisk Ukeblad går av

– Føles helt riktig.

Publisert Sist oppdatert

Jan M. Moberg går av som ansvarlig redaktør og administrerende direktør for Teknisk Ukeblad, får Journalisten bekreftet.

Moberg varslet om avgangen, og fortalte at han skal fortsette i avisa som teknologiredaktør, i et allmøte med redaksjonen torsdag morgen.

Han har hatt stillingen som eneleder i TU i nærmere 15 år, siden høsten 2009. Den gang kom han fra stilling som administrerende direktør i Edda Media.

Konstitueres som etterfølgere

På LinkedIn skriver Moberg:

«Etter snart 15 år og på eget initiativ har jeg i dag fratrådt som adm. dir. & ansv. red. i Teknisk Ukeblad Media AS.

Men - jeg fortsetter i selskapet. Nå som teknologiredaktør.

Jeg skal konsentrere meg om å lage innhold, kommentarer og podcaster om alle de spennende teknologiene og (primært) norske satsingene/selskapene som forsøker å slå seg opp i verden.

Spekteret er virkelig vidt! Fra miniorganer og havbunnsmineraler til intelligente transportsystemer og fusjonskraft - med mye mer!

Dette skal bli bra!

I første omgang har styret konstituert Espen Havnen-Olesen og Tor M. Nondal som hhv adm. dir. og ansv. red.»

– Glad for tilliten

Til Journalisten sier Moberg at han har hatt en diskusjon med styreleder og nestleder over noen uker, og at han gleder seg til overgangen til rollen som teknologiredaktør. 

Den teknologiske utviklingen er så kompleks og voldsom at han trenger å konsentrere seg om å følge med, sier Moberg.

– Jeg pleier å si at det er en overdrivelse at jeg har jobbet hver kveld og helg i 15 år, men ikke en stor overdrivelse. Det gjelder å ikke spre seg for tynt, så dette synes jeg er spennende selv, og jeg er glad for tilliten og muligheten. Det føles helt riktig, avslutter Moberg.

Powered by Labrador CMS