Resett-redaktør Helge Lurås og Shurika Hansen sammen på Arendalsuka i 2019.
Resett-redaktør Helge Lurås og Shurika Hansen sammen på Arendalsuka i 2019.

RESETT-KONFLIKTEN:

Resett-styret mottok anonymt varsel om Helge Lurås' samboer

Redaktør Lurås vil ikke svare på om han er blitt bedt om å gå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I kjølvannet av sykemeldingen til Resett-redaktør Helge Lurås, har flere av de ansatte enten sagt opp, mistet kontrakter eller blitt sykmeldt. Årsaken til oppstandelsen i redaksjonen er en langvarig konflikt mellom styret og Lurås.

Ifølge Journalistens kilder er det syv ansatte som nå er ute av Resett. Flere av kildene peker på lojalitet til Helge Lurås som grunn til at de ikke jobber i avisen lenger.

Deler av konflikten berører også Shurika Hansen, redaktør for Resett-magasinet Xstra og samboer med Lurås.

I en e-post Journalisten har sett, kommer det frem at styret har fått et varsel mot Shurika Hansen fra en annen ansatt.

I e-posten innkaller Resett-styret Shurika Hansen til et møte på grunn av dette varselet. E-posten er sendt fra styremedlem Karoline Steiro til Hansen. En kopi av e-posten er samtidig sendt til Helge Lurås, daværende styremedlem Mikkel Dobloug og styreleder Monica Staff.

«Pirker og klager»

«Hei Shurika, styret har mottatt et varsel mot deg fra en ansatt i Resett», starter e-posten.

«Varsleren opplever deg som ubehagelig, demotiverende og at du stadig blander deg opp i ting, pirker, klager og irettesetter uten at du har noen formell myndighet til det», heter det videre.

Selve varselet er ikke vedlagt i e-posten, men varsleren siteres på en opplevelse av at Hansen «følger med på meg» og prøver å få varsleren til å se dårlig ut.

«Helge lar henne holde på i publiseringschat, uten å selv klargjøre om han støtter hennes irettesettelser eller ikke», skriver varsleren ifølge e-posten.

– Absurd

Shurika Hansen sier selv til Journalisten at hun oppfatter varselet som absurd.

Hun forteller at hun først takket nei til å møte styret, men at hun etter press sa ja til møtet og tok med seg advokat. Hun fikk ikke noen dokumentasjon på beskyldningene i varselet, eller noen informasjon om hvem som hadde skrevet varselet, sier hun.

– Jeg spurte om dokumentasjon på at jeg skulle ha trakassert vedkommende. Mye skal, ifølge det styret informerte meg om, ha foregått i chat-grupper med mange andre medarbeidere tilstede. Men det var ikke én skjermdump. Ingenting. Dette er noe en annen person føler, og advokaten min mener det formelt ikke kan beskrives som et varsel, sier Hansen.

Hansen skrev til styret og etterlyste et referat fra møtet om varselet, men fikk aldri svar, sier hun.

En drøy uke etter møtet fikk hun imidlertid en kort e-post fra styret om at varselet var henlagt med en kommentar om at hun ikke skulle være like skarp i kommunikasjonen fremover.

Hansen forteller at hun før møtet med styret selv sendte ut en e-post til medarbeidere med spørsmål om hva de mente om henne og hennes arbeidsmetoder.

– Nesten hundre prosent var uenige i varselet, men det var noen som mente at jeg kunne være litt krass. Jeg mener varselet virker konstruert og er laget for å skade.

Hansen er for øyeblikket sykmeldt.

– Er sykmeldingen en konsekvens av situasjonen i Resett?

– Det ønsker jeg ikke å svare på.

– Ikke inhabil

Helge Lurås bekrefter overfor Journalisten at også han er kjent med varselet mot Hansen. Lurås sier imidlertid at det ikke var styret som informerte ham om varselet, men en person i familierelasjon til et av styremedlemmene.

– Det fant jeg spesielt. Vedkommende fortalte meg også at jeg var inhabil med tanke på å bestride varselet.

Journalisten har vært i kontakt med personen det gjelder. Verken personen eller styret ønsker å kommentere hvordan Lurås ble informert.

Lurås sier han ikke ser på seg selv som inhabil med tanke på varslet, men vil ikke gå dypere i begrunnelsen.

Det var mandag formiddag 13. juni Journalisten kunne fortelle at Lurås var sykemeldt, og at han sto i en langvarig konflikt med eget styre. Han har vært ansvarlig redaktør for nettstedet siden lanseringen i august 2017.

– Har du blitt bedt om å gå, eller informert om at du kommer til å få sparken?

– Det blir et så komplisert svar, at jeg ikke har noen kommentar til det.

– Hvor mye av konflikten i Resett handler om situasjonen rundt dette varselet?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Situasjonen uavklart

Styreleder i Resett, Monica Staff, bekrefter i en e-post til Journalisten at det forelå et varsel mot Shurika Hansen. Hun skriver at styret har fulgt opp saken etter vanlig prosedyre.

– Utover det er det en personalsak vi ikke kan kommentere ytterligere, skriver hun.

Staff svarer heller ikke på om styret kjenner varslerens identitet.

På spørsmål om Lurås er blitt bedt om å fratre sin stilling, svarer Staff at det pågår en dialog som foreløpig er uavklart.

– Og på nåværende tidspunkt vil vi ikke kommentere det. Vi ønsker Lurås god bedring, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS