Journalister som tar imot bestikkelser eller på andre måter er involvert i korrupsjon, fortjener også å dø, mener Rodrigo Duterte, Filippinenes nyvalgte president. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Davao Today

Støtter drap på «korrupte journalister»

Fortjener å dø, mener Filippinenes påtroppende president Rodrigo Duterte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den nyvalgte presidenten har en rekke ganger lovet at kriminelle skal drepes, da spesielt narkolangere, voldtektesmenn og drapsmenn.

Journalister som tar imot bestikkelser eller på andre måter er involvert i korrupsjon, fortjener også å dø, sa Duterte på en pressekonferanse hjembyen Davao tirsdag.

– Du er ikke fritatt fra å bli drept selv om du er journalist, dersom du er en drittsekk, sa Duterte på spørsmål om hvordan han vil håndtere problemet med at Filippinene er høyt oppe på listen over verdens farligste land for journalister å jobbe i.

– For å være ærlig, de fleste som er blitt drept, har gjort noe. Du blir ikke drept hvis du ikke gjør noe galt, sa han nyvalgte presidenten videre.

Duterte trakk også fram Jun Pala, en journalist og politiker som ble drept i Davao i 2003. Pala hadde uttrykt seg kritisk om Duterte og ble skutt og drept av væpnede menn på motorsykkel. Drapet på ham har aldri blitt avklart.

– Eksempelet her er Pala. Jeg vil ikke sverte hans minne, men han var en råtten drittsekk. Han fortjente det.

Duterte vant en overveldende seier under presidentvalget på Filippinene 10. mai, der han ifølge de offisielle resultatene fikk 6 millioner flere stemmer enn den nærmeste utfordreren.

Powered by Labrador CMS