Administrerende direktør Roger Hansen i Aller. Foto: Aller

– Frilansere signerer avtale

Mens NJ advarer mot den nye frilanskontrakten, skal de fleste av de hittil forespurte ha signert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlag har advart mot å signere Allers nye leveringsavtale for frilansere, som de mener er «ubalansert». Konsernet ønsker å sikre seg rettigheten til å videreselge og republisere solgt materiale vederlagsfritt. Frilanserne har reagert sterkt, og blant annet markert det med Facebook-gruppen «Ikke rør opphavsretten min».

Like fullt skal de fleste som er blitt presentert for avtalen ha skrevet under, ifølge administrerende direktør Roger Hansen i Aller.

– Presser ikke

Frilansernes konsernkontakt i Aller, Tone Rise, sier hun har «hørt litt av hvert» om hvor mange som har signert, og ikke vet hva som er riktig. Aller skal ha opplyst klubbkontakten i KK om at 75 prosent har skrevet under avtalen, samtidig som svært mange forteller at de ikke har signert.

Ifølge Hansen har mer enn seksti prosent av de som er blitt innkalt til møter underskrevet den nye leveringsavtalen, mens flere er i tenkeboksen. Han avviser at det er lagt noen form for press på den enkelte frilanser.

– Det er ikke riktig, alle som vil får den tiden de trenger til å vurdere avtalen.

Hansen tror de som har skrevet under synes det er attraktivt å jobbe for Aller og at leveringsavtalen er god.

– Misforståelser

Hansen mener det er oppstått mange misforståelser, og sier de vil se nærmere på og tydeliggjøre enkelte punkter i avtalen. Han vil ikke spesifisere hvilke punkter det er snakk om nå.

– Hvordan opplever dere frilansernes kamp mot kontrakten?

– Alle endringer skaper frustrasjon og sterke følelser. Vi registrerer at noen uttaler seg friskt – flere uten å ha satt seg inn i leveringsavtalen.

I dag klokken tolv blir det allmøte hos NJ for frilansere som leverer til Hjemmet Mortensen og Aller. Nestleder Thomas Spence i NJ og NJ-advokat August Ringvold deltar.

Powered by Labrador CMS