Aller Media:

Tore Stangebye. Foto: Birgit Dannenberg.

Stangebye blir toppsjef

Tore Stangebye blir sjef for all medievirksomhet i Aller Media.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det kjent Aller Norges toppsjef gjennom flere tiår, Roger Hansen, trekker seg fra jobben av helsemessige årsaker. En av tingene som ble klargjort før hans avskjed ble kjent, var en endring i konsernstrukturen. Aller deler sine virksomheter i to divisjoner: én med medier og én med markedstjenester som galleriet Fine Art og Grethe Roede.  

Den sistnevnte skal ledes av Rolf Hanche Olsen, mens den førstnevnte er det Dagbladets mangeårige toppsjef Tore Stangebye som skal ta hånd om. 

- Dette er ett ledd i at hele medievirksomheten flytter opp til Hasle. Over en tid har vi sett på hvordan vi kan organisere oss når vi samlokaliseres. Da er det naturlig at medieområdet organiseres under en leder, sier Stangebye til Journalisten. 

Han tror det blir enklere å få til et enda tettere samarbeid på tvers av redaksjonene med en slik organisasjon. En av de store fordelene er at det blir ett team som kommer til å tenke helhetlig på medievirksomheten. 

Stangebye har først og fremst jobbet med dagspresse, men helt fremmed er han ikke for uke- og magasinpressen. Da han arbeidet i Orkla Media, satt han i styret til HM Nordic, som var den nordiske satsingen til Hjemmet Mortensen.

Ikke uventet 

- Det er klart at vi er opptatt av å utvikle forretningsområdet videre. Vi har noen utfordringer innenfor printområdet, men det ligger også store muligheter her. Samtidig som vi har store muligheter innenfor digitalområdet. 

- Det er ikke uventet at mediedelen av konsernet får én direktør. Men det innebærer ingen umiddelbar endring for våre selskapers del, sier klubbleder Harald Klungtveit i Dagbladet til Journalisten. 

Hans kollega, klubbleder Tone Rudberg i Aller Media, sier at det bra at det blir et samlet fokus på det redaksjonelle i konsernet. 

- Jeg tenker også at noe av hensikten med kjøpet var en gradvis sammenvoksing for så å se hvor vi kan finne felles nytte, og ikke. Det vil nok skje kjappere når vi flytter sammen.

Allers medievirksomheter begynner flyttingen til de nye lokalene på Hasle fredag 13. mars, mens Dagbladet og DB Medielab kommer etter enten like før eller like over påske.

 

Powered by Labrador CMS