Svak økonomi i gratisavis på Nedre Romerike

Eieren Hamar Media varsler endringer for Romeriksposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I 2013 kjøpte Hamar Media gratisavisen Romeriksposten og gikk med det i konkurranse med sin egen hovedeier Amedia om annonsekronene på Nedre Romerike. Romeriksposten ble kjøpt fra avisgründerekteparet Dag Rognlien Stenberg og kona Linn Cecilie Merckoll, som to år tidligere solgte en lignende gratisavissatsing i Asker og Bærum til Budstikka.

La ned i Vest-Akershus

I september la Asker og Bærums Budstikke ned de to gratisavisene Askerposten og Bærumsposten på grunn av sviktende annonsemarked og at det ikke var flere kostnader å kutte i de to gratisavisene.

– Det har vist seg å ikke være et tilstrekkelig markedsgrunnlag for de to gratisavisene i vår regi. Askeravisen og Bærumsavisen har vært og er populære hos leserne og vil bli savnet, men det økonomiske grunnlaget er ikke tilstede for fortsatt drift, sa direktør Terje Tandberg til egen avis om nedleggelsen.

Også for gratisavisen som distribueres til husstander i Skedsmo og Lørenskog på Romerike merkes annonsesvikten. Omsetningen i utgiverselskapet Avisdrift Romerike AS har stupt fra 5,9 millioner i 2013 til 4,2 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.

Selskapet har de tre siste fulle driftsårene hatt et samlet driftsunderskudd på 1,8 millioner kroner. Og i høst har gratisavisen som ifølge egen beskrivelse «utkommer hver uke» kommet med 6 utgaver de siste 12 ukene.

Vurderer strategi

Styreleder i Avisdrift Romerike og administrerende direktør Hans Jørgen Øveraasen i Hamar Media sier til Journalisten at det ikke foreligger planer om å legge ned Romeriksposten. Men han sier at det nå pågår en prosess som ser på fremtiden til gratisavisen.

– Vi ser på hva slags konsept vi skal ta den videre med. Det blir endringer i konseptet. Vi er inne i en prosess på hvordan vi skal legge opp strategien for neste år. Det gjelder å lande på en bedre strategi enn vi har nå, sier Øveraasen til Journalisten.

Han legger ikke skjul på den økonomiske situasjonen:

– Økonomien har vært svak. Det var underskudd i fjor og det blir det i år og det er vi ikke tilfreds med.

Styrelederen sier også at det har skjedd en nedbemanning i selskapet gjennom året.

 

Powered by Labrador CMS