– Vi sender ikke ulovlig

Radio Pluss mener Radio 1-samarbeid nå er lovlig og kritiserer Journalistens dekning.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Før helgen skrev Journalisten at Kulturdepartementet støttet Medietilsynets vurdering av Radio Pluss’ videresending av Radio 1 som  ulovlig.

Det framgår av  Journalistens og tilsynets  omtale at vurderingen gjaldt sendinger som ble kontrollert i fjor.

I en epost til Journalisten skriver sjefredaktør Frank T. Næss i Radio Pluss at det burde blitt innhentet opplysninger fra motparten i denne saken, og ikke konkurrent P5.

Vi er enig i det. Radio Pluss burde fått mulighet til å uttale seg siden det er nettopp Radio Pluss som har fått beskjed om å rydde opp i forholdet. Undertegnede forsøkte å få Radio 1 og dens eier SBS Radio i tale, men lyktes dessverre ikke.

Nå er det lovlig

Næss påpeker at advarselen fra tilsynet er basert på tre dagers kontroll i juni i fjor. Samarbeidet med SBS var da helt nytt og ikke hundre prosent på plass, ifølge Næss.

– Det departementet nå har fastslått, som ikke er noen overraskelse, er at en ren videresending av en annen aktør ikke er tillatt, UANSETT hvilken konsesjonstype man har. Dette har således ingenting med at vi har en nisjekonsesjon med begrensninger i kommersielle inntekter. Den samarbeidsform Radio1+ og SBS Radio nå har er fullt innenfor gjeldende regelverk og vi har full tiltro til at en ny kontroll, som vi ønsker velkommen, skal konkludere med noe annet, skriver redaktøren.

Å feie for konsesjonen

Næss fremholder videre at P5 burde “feie for egen dør”. Han mener  den videresending P5 gjør på konsesjonen som ble kjøpt fra NRJ på Nesodden er ulovlig og hevder at det ikke er noen egenproduksjon på frekvensen.

– Så må det nevnes at P5 bør være opptatt med å oppfylle sine egne konsesjonsvilkår, noe de slettes ikke gjør. De underleverer grovt på det lokale innholdet de har bydd for å få sine konsesjoner, og vi håper at Medietilsynet nå gir P5/MTG en rask og krystallklar sanksjon, som forhåpentligvis fører til at det ryddes opp i jungelen av overbud som P5 er den klare representanten for.

 

Powered by Labrador CMS