Konsernsjef Kristin Skogen Lund har reflektert etter konflikt med svenske Dagens Media.

Schibsted-sjefen tar selvkritikk etter bråk om intervju

– Burde ikke reagert slik jeg gjorde, sier Kristin Skogen Lund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– I etterkant er det klart at jeg ikke burde ha gitt journalisten denne informasjonen, akkurat som at jeg ikke burde ha reagert som jeg gjorde, skriver Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund i en kommentar publisert hos svenske Dagens Media.

Det var nettopp Dagens Media som tidligere denne uka publiserte et intervju med Skogen Lund der det først ble klart at Schibsted sto overfor en ny runde med kutt og innsparinger.

Skogen Lund mente først Dagens Media hadde brutt en sperrefrist, men det gikk avisas redaktør Linnéa Kihlström kraftig i rette med.

Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen etterlyste forklaring og beklagelse fra Schibsted-sjefen i en kommentar.

I teksten hos Dagens Media forklarer Skogen Lund situasjonen fra sitt perspektiv, om et lengre intervju som blant annet berørte medieøkonomi.

– Jeg svarte i allmenne ordelag og spurte når intervjuet skulle publiseres. Journalisten svarte at det skulle publiseres en annen dag, altså etter det planlagte allmøtet. Jeg valgte da – som kontekst – å si at Schibsted kom til å gi mer informasjon om medieøkonomi neste dag, skriver konsernsjefen.

– Naturligvis hadde Dagens Media rett til å publisere dette. Kun redaktøren bestemmer når og hvordan informasjon presenteres, skriver hun, og videre at hennes sterke og forhastede reaksjon var feil.

Powered by Labrador CMS