Nestleder i NJ Oslo, Xueqi Pang, under NJs landsmøte på Gardermoen.

NJ Landsmøte 2023

Seier for Xueqi Pang og NJ Oslo: – Fantastisk

Redaksjonelle medarbeidere skal vernes mot diskriminering og hatefulle ytringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under Norsk Journalistlags (NJ) landsmøte 2023, ble forslaget om å inkludere begrepene «diskriminering» og «hatefulle ytringer» i kapittel 8 om samfunnsansvar, stemt frem av landsmøtedelegatene.

Forslaget vil fremover ha ordlyden:

«NJ jobber for en trygg mediebransje for alle, og aksepterer ikke at journalister utsettes for seksuell trakassering, diskriminering, hatefulle ytringer, mobbing eller overgrep.»

Det var Xueqi Pang som på vegne av NJ Oslo la frem forslaget om endring i NJs politiske program. Hun er journalist i VG og nestleder i NJ Oslo.

– Som en flerkulturell journalist i mediebransjen bevitner jeg stadig at våre kollegaer fra alle typer minoritetsgrupper opplever urett, diskriminering og hatefulle ytringer på grunn av deres bakgrunn. Opplevelser som kan forekomme både innenfra og utenfra i vår bransje, uttalte Pang første dagen under landsmøtet.

Delegatene var enstemmige da de stemte frem endringen. Til Journalisten sier både Pang og leder i NJ-Oslo, Eirik Løkkemoen Bjerklund, at resultatet var som forventet.

– Det er fantastisk. Det er fint å se at NJ står unisont og sammen, og at alle våre kollegaer, uavhengig at bakgrunn og minoritet, er velkomne. At de blir tatt på alvor, og skal vernes og beskyttes av hele den journalistiske fagorganisasjonen, sier Pang.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS