Journalisten har snakket med seks Anne Holt om Anne Holt. Anne Holt(ene) på bildet har for øvrig ikke uttalt seg i saken.

Seks ulike Anne Holt om Klassekampen-flausen: – Vil ikke dømme

Norges Anne Holt-er sier sitt om helgas blemme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forfatteren Anne Holt ble mildt sagt forbannet da hun nylig ble sitert av Klassekampen på ting hun slett ikke hadde sagt. 

Avisa hadde rett og slett ringt feil Anne Holt. Klassekampen har beklaget og rettet opp, og som Journalisten tidligere har omtalt, er ikke avisen alene om å begå en slik tabbe.

Forfatteren bidro med et solid utbrudd på sosiale medier da hun oppdaget feilen som var begått, og flere medier omtalte tiraden der hun beskrev seg selv som «fly, hoppende, knusende og drepende forbanna»

Senere reagerte hun på some-innlegg fra journalisten bak saken med ord som «total og komplett inkompetanse og mangel på evne til å ta selvkritikk».

Men blant Norges ganske mange andre Anne Holt-er, som ikke er profilerte forfattere, møter Klassekampen også forståelse. 

– Burde vært grundigere

Den første Anne Holt Journalisten får tak i på telefon mener at det strengt tatt burde være mulig å finne ut av om det faktisk er forfatteren Anne Holt, eller en annen man snakker med. 

Hun foreslår at journalister dobbeltsjekker om man har ringt riktig person.

– Det går an å gjøre feil, men det er en del Anne Holt-er der ute, så her burde man ha vært litt grundigere. Jeg kjenner to Anne Holt, sier Anne Holt til Journalisten.

En annen Anne Holt sier omtrent det samme som forrige Holt, men synes ikke det er opp til henne å si hvor graverende feilen til Klassekampen var.

– Men det er litt alvorlig, sier Holt likevel til Journalisten.

Forveksling på sykehus

En tredje Anne Holt sier til Journalisten at hun har fått med seg saken, men at hun ikke bryr seg videre. Hun kan likevel fortelle at hun en gang lå på sykehus samtidig som mediene hadde omtalt at forfatteren Anne Holt var syk.

– Da var det noen leger som hadde det morsomt med navnet, og flere hadde plukket opp at det lå en Anne Holt på den avdelingen, sier Holt.

Det er den eneste gangen hun har kommet opp i noe som ligner forviklinger basert på navnet sitt, sier hun. 

– En bagatell

En fjerde Anne Holt sier at hun ikke vil ha noe og legger på, mens en femte Anne Holt er blant dem som selv har fått forvekslingsbaserte telefoner fra journalister. 

Hun mener forfatteren Anne Holt er såpass kjent at man burde kjenne henne igjen på stemmen, og sier Klassekampen-feilen var «helt pyton». 

En sjette Anne Holt sier hun så vidt har fått med seg saken, men mener journalister generelt bør gå i seg selv.  

– Dette er jo en bagatell sammenlignet med alt annet som ikke burde ha vært skrevet, sier Holt. 

Journalistens gjennomgang viser at de fleste Anne Holt-ene viser forståelse for Klassekampens blunder, selv om alle nevner forfatterens stemme som enkel å identifisere. Den tredje Anne Holt avslutter likevel med å presisere:

– Man må vel kunne gå på en blemme en gang iblant. Jeg vil ikke dømme.

Powered by Labrador CMS