Styret i Stiftelsen Dagsavisen, med styreleder Tore Ryssdalsnes i spissen, har besluttet å tilføre Dagsavisen 9,4 millioner kroner.
Styret i Stiftelsen Dagsavisen, med styreleder Tore Ryssdalsnes i spissen, har besluttet å tilføre Dagsavisen 9,4 millioner kroner.

Pressestøtte-kutt

Selger aksjer for å redde Dagsavisen ut av krisen

Tilfører 9,4 millioner kroner til avisen.

Publisert Sist oppdatert

Stiftelsen Dagsavisen tilfører 9,4 millioner til Dagsavisen AS. Det kommer frem i en pressemelding fra styreleder Tore Ryssdalsnes.

Stiftelsen har vedtatt å selge sin eierandel på 20,4 prosent i Mediehuset Dagsavisen til Mentor Medier.

Gir penger i gave

Pengen Stiftelsen Dagsavisen får for salget skal tilføres Dagsavisen som en gave. De 9,4 millionene som skal bidra til å styrke avisen i en krevende situasjon, heter det i pressemeldingen.

Som Journalisten har omtalt tidligere har Dagsavisen varslet store kutt, blant annet endringer i antall årsverk.

Dermed har Mentor Medier en eierandel på 92,5 prosent av Dagsavisen AS, mens Stiftelsen Dagsavisen fortsatt har en eierandel på 7,5 prosent.

Tro på omstilling

Stiftelsen skriver i pressemeldingen at styret har tro på omstillingen som Dagsavisen er i gang med.

«Fra å være en papiravis med noen lokale posisjoner, til å bli en stadig større meningsbærende digital avis med lokale journalister mange steder i landet», skriver de.

Stiftelsens styre understreker viktigheten av at de pågående omstillingene fortsetter med full kraft, og at Mentor Medier fortsatt legger til rette for økende fart i den digitale utviklingen

Powered by Labrador CMS