Oslomet-rektor Curt Rice fordømmer fengslingen av Shahidul Alam (bildet), og mener fotojournalisten kun har utøvet sin ytringsfrihet. Foto: PopTech / Wikipedia Commons / CC BY-SA 2.0

Fordømmer arrestasjon: Oslomet krever at fotojournalist blir løslatt

– Utøvet sin ytringsfrihet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fotojournalist og aktivist Shahidul Alam ble arrestert av bangladeshiske myndigheter etter at han kommenterte studentopprøret i byen Dakha på TV-kanalen Al Jazeera. Nå har Oslomet sendt et opprop til myndighetene i Bangladesh, hvor de ber om at Alam løslates, skriver Khrono.

Bakgrunnen for engasjementet er at Alam siden 2003 har vært en samarbeidspartner for fotojournalistutdanningen på Oslomet.

– Vi i Norge lever privilegerte liv. Når vi ser andre mennesker bli utfordret på fundamentale rettigheter så mener jeg vi må si ifra. Spesielt når vi har et etablert samarbeid med Alam, sier Oslomet-rektor Curt Rice til Khrono.

Khrono skriver videre at over tre hundre internasjonale akademikere, kunstnere og aktivister har levert lignende krav i saken.

Jon Petter Evensen, lektor ved fotojournalistutdanningen på Oslomet, følger saken tett. Til Khrono sier han:

– Shahidul Alam har vært aktiv og synlig på gata og rapporterte mye fra studentdemonstrasjonene, og jeg vet at det ikke er uproblematisk i et land som Bangladesh

Evensen har daglig kontakt med kollegaene til Alam og prøver å samle inn så mye av den internasjonale mediedekningen om saken som mulig.

International Federation of Journalist er også engasjert i saken. I et brev, sendt i samarbeid med South Asia Media Solidarity Network, ber de om at Alam blir satt fri umiddelbart.

Foto: PopTech / Wikipedia Commons / CC BY-SA 2.0

Powered by Labrador CMS