Global Investigative Journalism Conference åpnet på Lillehammer i dag. Foto: Kathrine Geard
Global Investigative Journalism Conference åpnet på Lillehammer i dag. Foto: Kathrine Geard

Gravejournalister samlet på Lillehammer

LILLEHAMMER (Journalisten): Journalister fra 86 forskjellige land er samlet for den globale konferansen for undersøkende journalistikk som åpnet på Lillehammer i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jan Gunnar Furuly, styremedlem i Skup (Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse), åpnet nettopp den internasjonale Skup-konferansen på Lillehammer.

Over 500 kjente og mindre kjente journalister fra alle verdensdeler er påmeldt til konferansen, flere av dem forfulgt i egne land for arbeidet sitt. Furuly fremhevet nettopp dette at konferansen hadde klart å samle så mange journalister som jobber under veldig vanskelige vilkår som en bragd. Det har også vært en utfordring for de som har jobbet med konferansen å få alle visa godkjente, men disse sakene skal nå være løst.

Man fryktet en stund for hvordan det skulle gå med deltagelsen til Al Jazeera journalist Sami al-Hajj (39) som ble løslatt etter seks år i Guantanamo og skulle fortelle sin historie under konferansen. Det ble oppdaget i siste liten at han ikke hadde gyldig visum, men denne problemstillingen ble løst og han vil være på Lillehammer, selv om foredraget hans er flyttet til litt senere.

«Vi har følt at tidligere GIJCs ikke var virkelig globale hendelser og for dominerte av europeisk eller nordamerikansk innhold og synspunkter. Takket være sjenerøs sponsing blant annet fra det norske utenriksdepartementet, har vi vært i stand til å få til rekordhøy deltagelse og programposter fra Øst-Europa, Midtøsten, Afrika, Asia og Latin-Amerika,» skrev Furuly like før konferansen startet.

Journalisten er til stede på Lillehammer og vil dekke utvalgte høydepunkter fra programmet de neste fire dagene.

Powered by Labrador CMS