Redaktør i Trønderdebatt og leder for Kringkastingsrådet, Snorre Valen, vil ikke mene noe om hva som bør skje med Trønderdebatt.

Snorre Valen om Trønderdebatt: – Har flere prosjekter som går ut året 

Redaktøren avstår imidlertid fra å mene noe om fremtiden til satsningen. 

Publisert

Tidligere denne uka kunne Journalisten melde at Trønder-Avisa er tause om fremtiden til Trønderdebatt, etter at Snorre Valen varslet sin fratreden fra redaktørstolen. 

Saken er i prosess, ifølge konsernsjef Sivert Rossing, som velger å ikke kommentere saken.  Valen, som nå skal bli kommentator i Morgenbladet, håper på sin side at prosjektet fortsetter. 

Trønderdebatt ble startet opp i 2020 som et samarbeidsprosjekt mellom Trønder-Avisa, Nidaros, Namdalsavisa og Amedia. Det er TA som eier Trønderdebatt AS. 

– Håper plassen blir fylt 

Siden oppstarten har ikke Trønderdebatt vært et innbringende prosjekt, men det har heller ikke vært suksesskriteriet, sier avtroppende ansvarlig redaktør Valen til Journalisten.  

– Regnskapsmessig kommer Trønderdebatt aldri til å bli en kioskvelter. Vi har kun åpen trafikk og har egentlig bare tatt mye av meningsjournalistikken fra Trønder-Avisa og Nidaros ut i et eget selskap

Hva samarbeidsavisene tenker videre med Trønderdebatt, er ikke Valen sikker på.

–  Men jeg håper at plassen vi fyller i dag fortsatt vi bli fylt i årene som kommer. Jeg tror vi har klart å tilføre en ny dynamikk til samfunnsdebatten i Trøndelag.

Store endringer 

Valen sier imidlertid at han ikke ønsker å spekulere videre om fremtiden til Trønderdebatt. Han legger til at han mener det er uelegant å fortelle hva som bør gjøres etter man bytter jobb.

– Det jeg kan si litt generelt, er at debattjournalistikken står foran store endringer, og det har skjedd mye bare våre første fire år. Jeg tenker bare på hvor viktig Facebook var i starten, mens vi nå leverer innhold til avisene.

Det er ikke lenger tilfellet at algoritmene sørger for at kronikker går viralt og dukker opp i alles Facebook-feeder, tror Valen.

– Jeg mistenker at mer av meningsjournalistikken vil bli lukka i løpet av kort tid. Det er mindre å hente på åpent debattstoff, rett og slett.

Valen understreker at det ikke er noe dramatikk i Trønderdebatt nå, og at de har flere prosjekter som løper ut året.

– Det blir en ny sesong med sentrumskontrollørene, det er en podkast som kommer og det er mye i pipeline. Det stopper ikke opp fordi jeg bytter jobb, avslutter han.

Powered by Labrador CMS