Sogn Avis vant to priser under LLAs prisutdeling i Tromsø. Her får de stående applaus.

LLA:

Sogn Avis er vinneren av Årets lokalavis

– Folk liker oss, og vi har tall som beviser det.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under Landslaget for lokalaviser (LLA) sin prisutdeling lørdag kveld i Tromsø, ble avisen Sogn Avis kåret til Årets lokalavis.

– Det betyr veldig mye for alle i redaksjonen å få den bekreftelsen. Vi har forandret avisen dramatisk. Fra 2020 bestemte vi at det digitale skiftet skulle være det viktigste og det er en drastisk forandring. Det skal betydelig viljestyrke og mot til å gjøre det, og ikke minst å stå i det, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Sogn Avis, Arve Uglum til Journalisten.

I sin begrunnelse uttaler juryen:

«Sogn Avis jobbar systematisk og målretta, og får igjen for det. Avisa kan vise til solid vekst i oppslutning og i publikums bruk av både tid og mengde innhald.

Avisa har peika ut fleire tydelege satsingar som dei er tru mot over tid. Innhald som fengjer unge vaksne og nye generasjonar er sentralt, og tal for oppslutning og bruk fortel at det verkar. Avisa har størst vekst i aldersgruppene 20-39 år, både i abonnement og bruk av innhald. Eller sagt med avisa sine egne ord; folk liker oss, og vi har tal som beviser det.

Avisa misser likevel ikkje av syne at dei skal vere ei lokalavis for alle. Dette viser igjen i ei stor allsidigheit i innhald.»

Sogn Avis vant hovedprisen under prisutdelingen.

Videre får Sogn Avis skryt for sin visuelle og grafiske satsing, for sin datastøttede journalistikk, og for å klare å være tett på den lokale befolkningen med de personlige historiene i sentrum av sin dekning.

Hederlig omtale for årets lokalavis gikk til Hallingdølen og Dølen.

Emil Sjåstad Nyeng i Dølen vant prisen Årets bilde på LLA.
Årets lokalavisside-prisen gikk til Hallingdølen med «Det store togrøveriet».
Lillian Holden tar imot Journalistprisen på vegne av sin kollega i Hallingdølen Embrik Luksengard.
Solgunn Flatebø Mandelid har laget serien Full Tank. Hun vant prisen for Årets digitale satsing.

LLA delte også ut følgende hovedpriser og hederlige omtaler:

  • Årets historieforteller: Kyrre Fitje i Sogn Avis og hederlig omtale til Guro Skjelderup i Raumnes og Kari Smeland i Vest-Telemark Blad.
  • Årets lokalavisfoto: Emil Sjåstad Nyeng i Dølen og to hederlige omtaler til Vidar Herre i Hordaland.
  • Årets lokalavisside: Hallingdølen med «Det store togrøveriet».
  • Årets digitale satsing: Avisa Hordaland med dokumentarserien «Full tank» og hederlig omtale til Fjell-Ljom og til Dølen.
  • Journalistprisen: Hallingdølen med saken om Ringeriksbanen og hederlig omtale til Avisa Hemnes med «Husleiesjokket» og til Steinkjer-avisa for sin Pride-spesial.
  • Markedsprisen: Bømlo-nytt og hederlig omtale til Hordaland Folkeblad og til Hallingdølen.
Powered by Labrador CMS