Sølvi Olimb er daglig leder i Radio Øst.

Sølvi Olimb er tildelt Lokalradioprisen

– Radiostasjonen har under vedkommendes ledelse blitt en levende og dynamisk mediebedrift med et solid økonomisk fundament og gode lyttertall, skriver juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Daglig leder i Radio Øst, Sølvi Olimb, er tildelt Lokalradioprisen 2023, skriver Norsk Lokalradioforbund på egne nettstider.

Hun får prisen etter å ha vært den sentrale drivkraften i å bygge opp en allmennradio med kristen profil.

Olimb har bakgrunn som journalist og redaktør, før hun endte opp som daglig leder.

Juryens begrunnelse:

Noen personer har en langt større betydning enn de kanskje selv er klar over. Langt utover både det som kan forventes og det som er forventet. Det gjelder i aller høyeste grad vinneren av årets lokalradiopris.

Personen som i dag får tildelt lokalradioprisen representerer mangfold, lokal tilhørighet, kontinuitet og engasjement – og er en fremragende representant for norsk lokalradiobransje.

Årets prisvinner skulle egentlig jobbe i bank, men kom etter hvert på bedre tanker og mente at mediebransjen kunne være et mer spennede yrkesvalg. Vedkommende har utdannelse fra Mediehøgskolen Gimlekollen og startet sin radiokarriere tilbake i 1991, hvor P4 i en periode var blant oppdragsgiverne. Hos sin nåværende arbeidsgiver startet prisvinneren i 2012, først som journalist, deretter som ansvarlig redaktør, før lederstolen ble inntatt noen år senere.

Lokalradioprisen 2023 tildeles en person som har vært den sentrale drivkraften i å bygge opp en allmenn lokalradio med vekt på godt lokalt innhold, hånd i hånd med ein tydelig kristen profil. Radiostasjonen har under vedkommendes ledelse blitt en levende og dynamisk mediebedrift med et solid økonomisk fundament og gode lyttertall.

Gjennom sitt virke har prisvinneren vist vilje til omstilling og fornyelse – både med hensyn til teknikk, men også i forhold til å etablere alternative inntektskilder. Radiostasjonen er trinnvis blitt oppgradert for en ny digital tidsalder og var blant annet en av de første lokalradioene i Norge som tok i bruk ny digital kringkastingsteknologi.

Vedkommede er en lun, blid, omgjengelig og positiv person som har stor kunnskap om og lang erfaring med lokalradio. Med et brennende engasjement, et vinnende vesen, en kombinasjon av frivillig og profesjonell drift, har hun i tett samspill med sine medarbeidere bygd opp en populær lokalradio som er godt rustet for framtiden.

Som mangeårig bidragsyter har dagens prismottaker uegennyttig stilt seg selv og sine kunnskaper til disposisjon ikke bare for kolleger ved egen stasjon, men også for bransjefelleskap som Norsk Lokalradioforbund og Kristent Radioforum.

Juryen bestod av Svein Larsen fra Radio Metro/Hutchinson, Ragnhild Kristine Vartdal Espelund fra Radio Sunnmøre og Pål Lomeland fra Norsk Lokalradioforbund.

Powered by Labrador CMS