Spent på å få besøk av drapsdømt

Ole Dag Kvamme i Sommerkonferansens arrangementskomité ser fram til å høre Viggo Kristiansen snakke om Baneheia-saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sommerkonferansen for journalister i Rogaland og Agder har takket ja til besøk fra Viggo Kristiansen, som ble dømt for Baneheia-drapene i 2001.

– Vi som fulgte saken som journalister opplevde jo at han sa veldig lite da. Det har gått åtte og et halvt år og det ville vært veldig spennende å høre hans versjon, sier Ole Dag Kvamme, som sitter i arrangementskomiteen. Kvamme dekket Baneheia-saken selv i mange år for Nettavisen.

Advokaten ble invitert

Kristiansen meldte sin interesse for å snakke på journalistkonferanse etter at hans advokat, Sigurd Klomsæt, ble invitert til å holde et foredrag der. Et av hovedtemaene på konferansen skal være Kristiansens kommende søknad om gjenopptakelse av Baneheia-saken, og den drapsdømte har søkt om permisjon fra Ila fengsel for å delta. Ifølge VG Nett skal advokaten i permisjonssøknaden argumentere med at dette vil være første gang at Viggo Kristiansen får anledning til å si noe om seg selv og sin sak.

Stor nyhetsverdi

– Denne saken opprørte jo en hel landsdel. Men det er vanskelig å si nei til Kristiansens ønske om å delta på konferansen, da nyhetsverdien her er så stor, sier Kvamme. Han sier at de allerede ser mange reaksjoner blant journalister og andre og presiserer at rammene rundt arrangementet ikke er fastspikret ennå.

Viggo Kristiansen er dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid, for overlagt drap og voldtekt i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Han har hele tiden hevdet han ikke sto bak drapene. Kameraten Jan Helge Andersen ble dømt til fengsel i 19 år.

Sommerkonferansen finner sted i Kristiansand 5.–7. september.

Powered by Labrador CMS