Sophie Elise Isachsen (bildet) og Fetisha Williams sier opp podkast-avtale med NRK.

«Sophie og Fetisha» på NRK

Sophie Elise: – Ser oss nødt til å avslutte samarbeidet

Sophie Elise og Fetisha Williams har bestemt seg for å si opp sin podkastavtale med NRK, opplyser de to i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sophie Elise i pressemeldingen.

Stolte over konseptet

Der skriver Fetisha Williams og Sophie Elise at de er stolte over konseptet de utviklet i samarbeid med NRK, og at de har gledet seg over gjennomslaget serien fikk i aldersgrupper som NRK ellers sliter med å fange opp.

– Vi har takket nei til andre og mere lukrative tilbud for å kunne samarbeide med NRK, og vi angrer ikke på det. Det har vært lærerikt og utviklende å jobbe med en så stor og proff organisasjon, og vi var klare til å utvikle konseptet videre, sier Fetisha Williams.

Skal fortsette med podkast

De to forteller videre at det fortsatt blir podkast, men det er ikke klart hvem som blir samarbeidspartnere, eller hvor den skal publiseres.

– I tillegg til at dette har vært lærerikt, har det også vært kjempegøy. Sophie Elise og jeg kommer derfor til å fortsette podkast-ferden videre sammen. Det gleder vi oss til, sier Fetisha Williams.

NRK har den siste tiden gått gjennom samarbeidet om podkasten. Det skjedde etter at Sofie Steen Isachsen (28), kjent som Sophie Elise, publiserte og senere slettet et bilde av seg selv og en annen influenser som holdt en pose med noe hvitt i. Det er ikke kjent hva som var i posen.

NRK bekrefter

– Vi kan bekrefte at samarbeidet om produksjon og publisering av podkasten «Sophie og Fetisha» er avsluttet, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK i en pressemelding.

«NRK har konkludert med at de kommersielle bindingene til de to profilene er for omfattende til at det kan kombineres med løpende podkastproduksjon for NRK», står det videre i pressemeldingen.

– Vi ville prøve noe helt nytt og skape noe sammen med en av Norges største influensere. I kjølvannet av debattene den siste tiden har NRK valgt å gå gjennom alle sider ved samarbeidet, inkludert avtalen. Vi har nå konkludert med at samarbeid med aktører med så omfattende kommersielle bindinger og aktivitet er uforenelig med å drive løpende, helårs podkastproduksjon for NRK. Det er en feil vi nå retter opp, sier Fürst Haugen.

Powered by Labrador CMS