Mediefolk:

Rolf Randa er ny journalist i Sør-Varanger Avis. Foto: Foto: Håvard S. Mækelæ/Sør-Varaner Avis

60-åring er ansatt som ny journalist i Sør-Varanger Avis

Var innom avisen for første gang for 45 år siden.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Leserne av Sør-Varanger Avis er ikke ukjente med bylinen til Rolf Randa, han har levert en del frilanssaker det siste året, men nå er han blitt fast i avisa.

– Jeg har vært 20 år i militæret, mest i Garnison Sør-Varanger. Der sluttet jeg i 2002, og noe av det siste jeg gjorde var å være lokal prosjektleder da vi skulle omstille grensevakta i forbindelse med Schengen-avtalen, forteller Randa til egen avis.

– Etter det har jeg stort sett frilansa i tømrer- og service-tjenesten. Jeg hadde et par år i fylkeskontoret til Norges Jeger- og Fiskerforening, nevner han. Der var han rovviltansvarlig – og han har mange år som rovviltkontakt for Statens naturoppsyn.

Men nå er det journalistikk som gjelder.

– Jeg har bestandig likt å skrive. Jeg har vært med på flere bokprosjekter, laget artikler, undersøkt lokalhistorie, og guidet og holdt foredrag. Tidlig på 90-tallet var jeg også i Pasvik Næringsråd, forteller han.

– Jeg følger med på alt som skjer i samfunnet. Jeg har tidligere hatt innspill både om veinettet, transport, og jobbet med Sydvaranger-spørsmål.

Randa fikk den aller første smaken på avislivet for 45 år siden. Femtenåringen var innom Sør-Varanger Avis da skolen hadde arbeidsuke.

Powered by Labrador CMS