Andreas Toft går fra NRK til Viasportkanalene. Foto: Nentgroup / NTB scanpix

Andreas Toft går fra NRK – blir fotballkommentator på Viasport

Blir både vaktsjef og kommentator.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det blir annerledes å kommentere for en kommersiell kanal, sier NRKs mangeårige alpinkommentator Andreas Toft, som nå bytter ut NRK med TV3-eier NENT

Det siste året har Toft vært vaktsjef i NRK. Nå gjør han comeback i kommentatorbua for NENT-gruppens kanaler.

– Jeg har trivdes veldig godt i NRK, men når jeg fikk dette tilbudet fra Viasport, som har så mange interessante rettigheter, var det så spennende at dette måtte jeg gå for. Jeg får lov til å være med å forme sendingene som vaktsjef og kommentator, sier Toft.

Han skrev under kontrakten med NENT-gruppen fredag. I løpet av høsten er han på plass hos sin nye arbeidsgiver.

– Jeg skal være med på alt de har rettigheter til. De har Champions League, som har vært flaggskipet i mange år og har kjøpt nesten hele Fotball-Europa. Det er et konsern som satser voldsomt på sport. De sitter på noen av de mest attraktive rettighetene, og da velger jeg å hoppe på noe nytt, sier den tidligere NRK-profilen.

– Det er egentlig sykt å slutte i NRK. Det er skummelt. NRK har vært en veldig god og trygg arbeidsplass, fortsetter Toft.

Elsker livenerven

Toft ble raskt en populær alpinkommentator. Han steg raskt i gradene og kommenterte også cupfinalen for NRK.

– Jeg har alltid hatt en barndomsdrøm om å kommentere sport på TV. Det var alltid så gøy å høre på Knut Th. Gleditsch, Arne Scheie og hele gjengen jeg vokste opp. Det skal jeg drive med en gang, tenkte jeg. Jeg elsker sport, og spesielt sport som skjer nå, liveidrett. Det har en egen nerve, sier Toft.

– Du følger i samme fotspor som legenden Gleditsch, som havnet i TV3 etter mange år i NRK.

– Vi går samme vei. Det har jeg faktisk ikke tenkt på, ler Toft.

Strengere seere

Han er tydelig på kommenteringen blir annerledes når han skal i aksjon for en kommersiell kanal.

– Jeg tror at når man er i NRK, så kommenterer man litt for alle. Man er nødt til å tenke at du skal nå ut til en vidstrakt gruppe i befolkningen. Nå skal jeg ofte kommentere for et mer dedikert publikum, seere som har kjøpt tilgang – rett og slett menigheten. Og da blir publikum strengere, sier Toft.

– Og da kommer du til å holde deg unna Twitter, som kan være nokså nådeløst mot kommentatorer?

– Twitter'n holder jeg meg unna uansett. Der er jeg lite. Der blir man vel hengt uansett hvem man måtte være, sier Toft.

Sportssjef i NENT Group Norge, Anne Tufte, sier følgende om ansettelsen av Toft:

– Dette er en meget god signering for Viasport. Andreas har lang og bred erfaring som reporter, kommentator og vaktsjef og blir et utrolig bra tilskudd til en allerede meget kompetent sportsredaksjon. Vi gleder oss stort til å få han på plass i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS