Statsbudsjettet:

Geir Jørgen Bekkevold er KrFs mann i familie- og kulturkomiteen.

KrF vil prøve å stoppe pressekutt

KrF er usikre på hvor villige regjeringen er til å fire på pressestøttekuttene. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere har allerede spekulert i at det er langt inn betydelig rom for forhandlinger om de foreslåtte kuttene i pressestøtten i årets statsbudsjett. Men Geir Jørgen Bekkevold i KrF er mindre optimistisk. 

– Jeg tror dette dreier seg om at det i regjeringserklæringen står svart på hvitt at denne regjeringen ønsker å kutte pressestøtten, så de har nok mer skjelt til dette. I forrige periode var det provoserende at de kom med forslag til kutt år etter år, jeg opplevde hvert fall det som en omkamp. Nå har vi ikke samarbeidsavtalen, så står de friere, men vi skal likevel prøve å håndtere dette. 

– Det som er alvorlig er at de her går inn og gjør endringer på innretningen i produksjonstilskuddet, for de sier at de forventer at nummer en-avisene og de meningsbærende må ta hele dette kuttet. 

Mediekrisen er ikke over

Bekkevold viser til at det særlig er de meningsbærende avisene som vil bli rammet av kuttene og viser til aviser som Dagsavisen, Nationen, Klassekampen og Vårt Land. 

– Det dreier seg om et ganske stort kutt for et relativt lite antall aviser. Mediekrisen er ikke over og dette dreier seg om aviser som har vært nødt til å gå gjennom tøffe nedbemanninger. 

– Ser du noe handlingsrom når dere skal snakke med regjeringspartiene?

 – Jeg håper jo det, jeg kommer hvert fall til å legge dette på bordet når vi skal lage vårt alternative statsbudsjett, avslutter Bekkevold.

Venstre har så langt ikke kommentert kuttene i pressestøtten. 

Kommunikasjonssjef i Venstre, Steinar Haugsvær, er fornøyd med forslaget til statsbudsjett, men sier at det er et budsjett der det er rom for forbedringer. 

– Vi starter nå vårt arbeid med vårt budsjettforslag, og ser frem til et konstruktivt og løsningsorientert samarbeid med regjeringspartiene. 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS