Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre foreslår å øke støtten til mediene. Foto: Martin Huseby Jensen

Arbeiderpartiet vil øke pressestøtten

I sitt alternative budsjett foreslår Ap at produksjonstilskuddet økes med 24,7 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En del av dette beløpet består i å tilbakeføre de 15 millionene regjeringen har foreslått overført til flyktningsaken, heter det fra Ap. I tillegg gis det rom for også å øke produksjonstilskuddet. Regjeringen satte produksjonstilskuddet til 323 millioner kroner da budsjettet ble presentert. Men hastetiltakene rettet mot flyktningestrømmen førte til forslag om å redusere til 308 millioner. 

Ap vil øke tilskuddet til samiske aviser med 1,4 millioner kroner. Denne posten, skriver partiet, er ikke justert for pris- og lønnsvekst siden i fjor. Tilskuddsposten er på 25 millioner. Samtidig skal distribusjonstilskuddet for avisene i Finnmark styrkes med 400.000 kroner. Dette er av regjeringen foreslått uendret på like over 2 millioner kroner.

Lokalkringkasting foreslås å få økt tilskuddet med 3 millioner kroner. Disse skal øremerkes til digitalisering av de mindre lokalradiostasjonene i anledning digitalisering av bakkenettet. Regjeringen forelso denne posten økt med 257.000 kroner til 13,757 millioner.

Posten for medieforskning og etterutdanning foreslås økt med tre millioner kroner. Bakgrunnen er en søknad fra Landslaget for lokalaviser om støtte til å hjelpe de minste lokalavisene i digitaliseringen. Posten er foreslått av regjeringen til 21,751 millioner, en øknning på i underkant av 400.000 kroner.

Powered by Labrador CMS