– Avisa Nordland har i en årrekke vært blant landets beste aviser, sier Stig Jakobsen.

Stig Jakobsen er ny sjefredaktør i Avisa Nordland

Forlater toppjobben i Nidaros.

Publisert Sist oppdatert

Stig Jakobsen (55) er ansatt som sjefredaktør og daglig leder i Avisa Nordland i Bodø, skriver Amedia i en pressemelding. 

Han kommer fra stillingen som sjefredaktør og daglig leder i Amedia-avisen Nidaros i Trondheim.

Jakobsen har bred erfaring som toppleder og redaktør i mediebransjen, med bakgrunn fra blant annet Bonnier, FHM, iTromsø, Steinkjer24 og Nidaros.

– Avisa Nordland har i en årrekke vært blant landets beste aviser, så dette ser jeg som en spennende utfordring og en stor ære å få være med og utvikle videre, sier Jakobsen i pressemeldingen. 

Han framhever at hvis han var fotballtrener, ville han sagt at han tar over et topplag. 

Det store som skjer på fotballfronten i byen, har Jakobsen også nær kjennskap til. 

– I åpenhetens navn kan jeg opplyse om at jeg har en sønn som nå spiller fotball i Bodø. Overgangen min vil forhåpentligvis skje med langt mindre oppstyr enn hans vei fra TIL til Glimt i sommer, sier han og ler. 

Styreleder i Avisa Nordland, Morten Nilsen, er veldig fornøyd med ansettelsen. 

– Jeg er trygg på at ansettelsen av Stig er en svært god løsning for Avisa Nordland. Med sin kunnskap og erfaring vil han bidra til å fortsette utviklingen av AN som et moderne digitalt mediehus med innhold og tjenester som er viktige for folk som bor i regionen. Jeg har lært ham å kjenne som en offensiv og uredd redaktør, med sterke kreative og skapende egenskaper, sier Nilsen.

Jakobsen starter i jobben i november. Fram til han begynner, fortsetter Cathrine Skogheim som konstituert sjefredaktør og daglig leder.

Powered by Labrador CMS