Det krever fullt fokus og presset er enormt når VG dekker julefilmene, sier VG-journalist Anja Ariel Tørnes Brekke.

Stor interesse for VGs julefilm-dekning: – Presset er enormt for å levere

VGs journalist avslører favorittjulefilmene. 

Publisert Sist oppdatert

–  Jeg startet med «Tre nøtter til Askepott», og så var det rett på «Reisen til julestjernen». Dagen etter var det både «Flåklypa» og «Love Actually». 

Det høres ut som drømmedager for noen, og et rent mareritt for andre. Det var like fullt arbeidsdagene for VG-journalist Anja Ariel Tørnes Brekke i jula. Som i fjor rapporterte VG direkte fra alle de tradisjonsrike julefilmene på linjær-TV. 

– Fy Fazan

Ifølge Tørnes Brekke er VG-kollega Runa Fjellanger som tok konseptet til avisen, og som først live-dekket filmene. Ideen kom angivelig etter å ha observert folk kommentere filmene på X/Twitter. 

Å skulle dekke julefilm etter Fjellanger, blir som å skyte hauk etter Askepott, sier Tørnes Brekke til Journalisten. 

Anja Ariel Tørnes Brekke dekket julefilmene for VG i år.

– Hun er nesten like ikonisk som Ben Redic Fy Fazan

Og live-dekningen krever sitt av den som måtte ha oppgaven. Man må ha fullt fokus, sier Tørnes Brekke. 

– Det er det mest krevende hele året. Presset er enormt for å levere. På «Flåklypa» måtte jeg til og med hyre inn eksperthjelp fra sporten for å få dekket billøpet. Det er viktig å ta det på alvor. 

Det som er gøy er at det er det er såpass mange som følger med og sender inn innspill, forteller hun.   

– Det er dødsgøy. Det er en takknemlig arbeidsoppgave, men også intenst. Man blir bra sliten i hodet etter å ha vært gjennom timer med living. All kreditt til sportsfolk som liver hele kamper.

– Det går jo ikke bra!  

Det er «Tre nøtter til Askepott» og «Flåklypa Grand Prix» som er de soleklare favorittene for Tørnes Brekkes. Hun synes imidlertid «Love Actually» er en merkelig film  

– Den er jo egentlig bare trist, og har kanskje ikke de aller beste vitsene.  

Når man live-dekker en film legger man kanskje merke til andre ting om man bare ser den, sier hun. Fire vitser om at en normalvektig dame er tjukk er ikke særlig morsomt, og det ender ikke videre bra heller, ifølge Tørnes Brekke.  

– Den fyren som kjøper det hjertet, sier hun om karakteren Harry, som har en flørt med sekretæren. 

– Det går jo ikke bra. Det er dårlig stemning på slutten. Kanskje jeg bare har sett den i hjel. Folk må få lov til å elske den...Powered by Labrador CMS