Nyhetsredaktør Matti Heinz Riesto vil gjerne ha mer fleiping om avisen på Storbynatt. Foto: Trine M. Albrigtsen

Setter pris på harselas

Storbynatts faste innslag Brønnøysunds Avis ler av seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Brønnøysunds Avis var inntil nylig mest kjent for å være første norske avis på internett. Nå har NRK-humoristene Bård Tufte Johansen og Harald Eia lagt sin elsk på nettavisen, som har blitt harselert med i hver episode av Storbynatt.

Nyhetsredaktør Matti Heinz Riesto er ikke fornærmet.

– Vi synes det er herlig. Pressen er vanligvis storbyorientert, så et skråblikk på distriktene har vi ingen problemer med.

Glimt i øyet

Hver episode av Storbynatt har startet med en runde lokalavissaker. Tekstforfatter Karsten Fullu i Storbynatt forteller at de baserer seg mest på tips. Hele 30 prosent har tipset om saker fra Brønnøysund, og komikerne har tydeligvis sett det lattervekkende i titler som «Hvem har bæsja», «Dame var full før 12.00» og «Vinden knakk grein».

Riesto, som har sin byline på flere av sakene, kan se det komiske elementet i avisas lokaljournalistikk.

– Vi lager avis med glimt i øyet. Jeg ser humoren i en grein i veien. Men jeg er ikke like sikker på om jeg forsto hva som var morsomt med saken «Derfor sluttet Stein Hansen på Eurospar», som ble trukket fram i går.

Fullu mener mye av komikken oppstår fordi lokalavisjournalistikk kan handle om forhold det er vanskelig for utenforstående å sette seg inn i.

Diskusjon

BAnett oppfordrer leserne til å diskutere hva de mener om at søkelyset har blitt satt på lokalavisas journalistikk. I kommentarfeltet gis det uttrykk for både støtte til avisen og glede over at den blir uthengt. Mer gravende journalistikk og mindre agurknyheter blir etterlyst. Fullu understreker at det ikke er noen underliggende kritikk mot BAnetts journalistikk fra Storbynatts side.

– Personlig tror jeg mange kan lære av dem, at man ikke trenger å ta ting så alvorlig. Av og til er det godt å lese om mer bagatellmessige saker.

– Kjør på

Riesto peker på at de som nettavis har en utfordring i å ikke gjøre papiravisen overflødig. De må derfor finne egne saker å publisere på nett, og han mener det er viktig å ha nye saker flere ganger om dagen.

– En nettavis er en blanding av radio og avis – det skal ikke være stille i radioen.

Ifølge nyhetsredaktøren har BAnett 19.000 unike brukere ukentlig, mens avisens dekningsområde har 13.000 innbyggere.

– Det sier litt om utflyttingen, og litt om interessen vi klarer å skape.

– Håper du på omtale i neste episode av Storbynatt også, eller er det nok nå?

– De må bare kjøre på, de kan ikke gi seg nå!

Powered by Labrador CMS