TV-sjef Arne Helsingen i NRK sier til avisen at Netflix har en så stor katalog når det kommer til drama og filmer at det er vanskelig å konkurrere med dem. Foto: www.quotecatalog.com

Unge voksne velger Netflix

NRK treffer best hos de over 60.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En ny undersøkelse viser at unge voksne liker Netflix best når de skal velge blant TV-tilbudene.

Undersøkelsen er gjort av Ipsos for Dagbladet og viser at unge voksne i alderen 18 – 39 år har en soleklar favoritt på TV-fronten: Netflix.

«I aldersgruppa 18–29 år, oppgir 43 prosent at strømmegiganten har et TV-tilbud som passer best til deres seervaner. Tilsvarende tall for NRK er åtte prosent», heter det i Dagbladets artikkel.

Videre fremgår det at folk i alderen 30–39 år også liker Netflix, men at tallet her er noe mindre. Her er det 37 prosent som oppgir Netflix som sin favoritt, mens 21 prosent oppgir NRK.

TV-sjef Arne Helsingen i NRK sier til avisen at Netflix har en så stor katalog når det kommer til drama og filmer at det er vanskelig å konkurrere med dem. Men han understreker at NRK ikke akter å overlate all dramaproduksjonen til konkurrenten.

– Jeg mener at drama som er nær vår virkelighet forteller vår historie og engasjerer folk i Norge, slår han fast – og nevner «Skam» og «Heimebane» som to eksempler.

NRK kan videre trøste seg med at i den eldste aldersgruppa, 60–99 år, så velger hele 64 prosent NRK sitt tilbud mens bare to prosent holder en knapp på Netflix.

Og ser vi alle aldersgrupper under ett så trekker NRK det lengste strået. 36 prosent foretrekker NRK mens 21 prosent svarer at Netflix er kanalen de foretrekker.

Foto: www.quotecatalog.com / CC by 2.0 / Flickr.com

Powered by Labrador CMS