Klassekampen har forsøkt å få utenriksminister Anniken Huitfeldt i tale om Assange-saken, uten å lykkes.
Klassekampen har forsøkt å få utenriksminister Anniken Huitfeldt i tale om Assange-saken, uten å lykkes.

Svarer ikke på Assange-spørsmål

Klassekampen får ikke utenriksminister Anniken Huitfeldt i tale.

Publisert

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har kun én setning til svar på alle Klassekampens spørsmål om Assange-saken, formidlet via pressekontakt:

«Vi forventer at både Storbritannia og USA overholder sine internasjonale menneskerettighetsforpliktelser i denne saken».

Det skriver avisa selv denne uka.

Klassekampen opplyser at intervjuforespørsel ble sendt 23. mars, og at de ved flere tilfeller har uttrykt ønske om at all kontakt, om så bare ett minutt, var ønskelig. Etter åtte dager kom beskjed om at ministeren ikke hadde tid til å svare.

Huitfeldt har ikke stilt til intervju eller svart på noen av de skriftlige spørsmålene avisa sendte til Utenriksdepartementet (UD) på forespørsel, skriver avisa.

– For dårlig av en utenriksminister, uttaler Rødt-politiker Sofie Marhaug, som leder støttegruppa for Assange på Stortinget, til avisa.

Journalisten har tidligere omtalt at Assange-utvalget i Norsk PEN har krevd at utenriksministeren må på banen i saken om den mulige utleveringen av Julian Assange fra Storbritannia til USA.

Wikileaks-grunnleggeren er tiltalt etter amerikansk spionlov, og risikerer 175 år i fengsel hvis han blir utlevert og dømt. Utleveringen har blitt godkjent, men det er fremdeles uklart om Assange får anke beslutningen.

Powered by Labrador CMS