Klas Granström, sjefredaktør i Expressen, har ingen planer om å kutte ut papirutgaven.

Expressen

Svensk tabloid sendes nå trykkeriet kl. 15.30

– Vi optimaliserer hele tiden printproduksjonen, sier sjefredaktør Klas Granström.

Publisert

Stadig flere aviser fremskynder deadline på papiravisen. Journalisten kunne i fjor høst fortelle at VGs papiravis nå sendes trykkeriet klokken 19.30. Tidligere var deadline midnatt, mens avisen historisk sett har trykket mye senere enn det også.

Den svenske tabloidavisen Expressen har gått lenger. Der sendes nå papiravisen til trykkeriet allerede klokken 15.30.

– Vi optimaliserer hele tiden printproduksjonen, sier sjefredaktør Klas Granström til svenske Journalisten

Målet er å sikre distribusjonen og kutte kostnader. 

Å kutte papir helt, er det derimot ingen planer om. Granström ser ikke nedlegging av den trykte utgaven i sikte.

– Papirutgaven er veldig viktig for oss, både nyhetsavisen og alle våre magasiner. Derfor jobber vi veldig aktivt med å ha den optimale papirproduksjonen. Det finnes ingen best før-dato på print for oss, slik tenker vi ikke i det hele tatt.

I 2021 ble også deadline på Expressens papirutgaven fremskyndet betraktelig. Det skjedde i forbindelse med at de svenske tabloidene Expressen og Aftonbladet, i Sverige omtalt som kvällstidningarna, skulle distribueres sammen med morgenavisene. Målet med omleggingen var å kutte både utgifter og CO2-utslipp. 

– Det var en stor forandring som skjedde da, og dette er ytterligere et steg i en prosess for å optimalisere trykkingen som vil pågå kontinuerlig fremover, sier Granström til svenske Journalisten. 

Aftenposten fremskyndet også deadline på sin papirutgave på tampen av fjoråret, fra klokken 19.30 til 18.00.Powered by Labrador CMS