Sveriges Radio skal kutte 225 millioner svenske kroner.

Sveriges Radio i mål med nedbemanning: – Trodde det skulle bli verre

Kutter cirka 80 redaksjonelle årsverk.

Publisert Sist oppdatert

183 faste stillinger i Sveriges Radio (SR) kuttes, men ingen journalister tvinges til å slutte mot sin vilje, skriver svenske Journalisten. Cirka 80 redaksjonelle årsverk forsvinner, men det er inngått frivillige sluttavtaler med alle berørte. 

 – Det har vært en enorm bekymring frem til nå, sier Johanna Lindblad Ahl, leder for redaksjonsklubben SR, til det svenske fagbladet.

Hun legger til:

– Vi trodde det skulle bli mye verre.

SR har som mål å kutte kostnadene med 225 millioner svenske kroner, noe som tilsvarer cirka 228 millioner norske kroner. 

– Ettersom dette er individuelle avtaler er det ikke mulig å si hvor stor etterlønnen er, men stor nok til at mange har valgt å akseptere. Vi har oppfordret medlemmer som har fått tilbud om å virkelig tenke seg om. Du skal føle deg tilfreds om to dager, om to måneder og om to år, sier klubblederen. 

Hun er imidlertid bekymret for hvordan kuttene vil påvirke dem som er igjen i SR. Klubblederen frykter at arbeidsmengden vil bli stor i flere redaksjoner. 

– Jeg tror endringene vil påvirke staben og redaksjonen mye, men det er kanskje ikke så merkbart utad. Vi er flinke til å skjule høy arbeidsbelastning.

Powered by Labrador CMS