Den svenske skattefinansierte rikskringkasteren må gjøre kraftige innsparinger.

Nedbemanning

Sveriges Radio må kutte 250 millioner 

Vil føre til nedbemanning, bekrefter administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Sveriges Radio (SR) ser seg nødt til å spare penger for å møte den økende inflasjonen, det bekrefter administrerende direktør i SR, Cilla Benkö, i et blogginnlegg på SRs hjemmeside.

Svenske Journalisten omtalte saken først.

Selv om SR har et balansert budsjett i dag, ser de seg nødt til å kutte for å sikre økonomien i årene som kommer, opplyses det.

Benkö forklarer kuttene med renter som har gått opp, høy inflasjon, økte leieutgifter og et lønnsoppgjør som var dobbelt så stort som det de hadde planlagt. Kostnadene til den skattefinansierte radioaktøren øker raskere enn inntektene. 

Hun skylder også på et endret sikkerhetspolitisk situasjon som gjør at SR må investere i mer beredskap og sikkerhet ettersom de har en avgjørende rolle i Sveriges sivile beredskap. 

– Disse utfordringene gjør at vi må handle og gjennomføre omfattende innsparinger selv om vi har en økonomi i balansen, skriver hun i blogginnlegget. 

Administrerende direktør i Sveriges Radio, Cilla Benkö, bekrefter at radioaktøren ser seg nødt til å kutte stillinger.

SRs plan for å fortsatt ha balanse i budsjettene neste år går ut på å senke kostnadene med 200-250 millioner svenske kroner i år, det vil bety en hardere prioritering både når det gjelder innhold og teknisk utvikling. 

Det vil også bety nedbemanning.

– Vi kommer til å bli færre ansatte, skriver direktøren. 

Benkö vil ikke gå inn på hvor mange som vil miste jobb i kanalen, men legger til at deres ambisjon er å kunne gi alle medarbeidere tydelig beskjed så fort som mulig 

Powered by Labrador CMS