DEBATT:

Tenker journalisten på økonomien eller leseren?

Reagerer på at det tar for lang tid før journalistene kommer til saken.

Publisert Sist oppdatert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Som pensjonert journalist opplever jeg stadig sterkere at redaksjonene prioriterer å holde lengst mulig på leseren av hensyn til alle mulige statistikker de som selger reklame trenger. 

Det fører med seg at jeg som leser veldig ofte må lide meg gjennom en masse langhalm før jeg kommer til det viktigste i saken. Det finner jeg skammelig illojalt. 

Kortversjonene som noen redaksjoner har begynt med hjelper noe, men de burde heller prioritere artikkelinnholdet journalistisk, altså med fallende prioritet, ikke litterært, altså ved å vente med viktige opplysninger til man er langt ute i saken. 

Det er beklagelig at redaksjonene har latt seg diktere av forretningsavdelingene til å skrive for å holde lengst mulig på leseren. Jeg skjønner at mediehusene må tjene penger for å leve, men jeg tror ikke det styrker økonomien i det lange løp å svekke leserens tillit til redaksjonen. 

Det er stadig flere andre enn redaksjonene selv som i lys av all verdens influensere og, ikke minst, KI-generert desinformasjon, peker på verdien av redaktørstyrte medier. Det hadde hjulpet mye på tilliten til slike medier om redaksjonene gikk tilbake til å prioritere leserne - foran innpåslitne reklameselgere. 

Powered by Labrador CMS