Styreleder Bernt Olufsen satt også i kompensasjonskomiteen.
Styreleder Bernt Olufsen satt også i kompensasjonskomiteen.

Polaris Media kutter i bonusen til toppledelsen

Mediekonsernet vil ikke utbetale noe prestasjonsbasert lønn til konsernledelsen på bakgrunn av resultatene for 2016.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det ble vedtatt på et styremøte onsdag, bekrefter styreleder Bernt Olufsen i Polaris Media. Det er kompensasjonskomiteen som forvalter denne ordningen på vegne av konsernstyret.

Grunnen er at utviklingen i første halvår viser tydelig svikt i annonseinntekter og økonomisk resultat for konsernet.

– Sett på bakgrunn av det synes konsernstyret det er riktig og ansvarlig å suspendere ordningen for inneværende år. Det forutsetter oppfølging fra styret gjennom året. Resultatene er vurdert sammen med konsernsjefen så langt, slik ordningen legger opp til at vi skal gjøre, sier han til Journalisten.

Styret vil senere evaluere dette vedtaket og se om ordningen kan forbedres og gjøres tydeligere på noen måte. Olufsen sier han håper den kan videreføres med nye mål og nye kriterier som fører til uttelling for de ledende ansatte.  

De ansatte er fornøyde 

Torsdag presenterer Polaris Media resultatregnskapet for tredje kvartal. Sist, i august, presenterte Polaris Media et driftsresultat på 45 millioner kroner, ned 19 prosent fra 56 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Samtidig ble det offentliggjort en ny sparerunde på 300 millioner kroner som skal få effekt fram til 2020. Halvparten, mellom 120 og 150 millioner kroner skal tas allerede i løpet av neste år. Pengene skal hentes inn både i form av kutt som nedbemanning og inntektsøkende tiltak.

Les også: Slik blir sluttpakkene i Polaris Media

Fristen for å søke sluttpakke er 1. november. Olufsen mener derfor at å kutte i bonusen til ledelsen er et viktig signal til de ansatte. 

Kompensasjonskomiteen besto av Olufsen, ansatterepresentant Terje Eidsvåg og to styremedlemmer. Eidsvåg forteller at det var enighet i komiteen om å suspendere prestasjonsbasert lønn for konsernledelsen for inneværende år. 

– Jeg er glad for vedtaket. Den type bonusordninger blir lett et tema i en nedbemanningsprosess og en faktor som tar unødig energi og fokus. 

Han forklarer at dette er noe de tillitsvalgte har bedt om og som har blitt mye diskutert. 

Powered by Labrador CMS