Utsnitt av tegningen. Klikk på bildet under for å se hele.

Det klødde i tegnelabben

Peel har signert helsides karikatur av Obama på besøk i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I det kunngjøringen om at president Barack Obama vant årets fredspris kastet Jarle Aabø seg på telefonen til Finansavisen og bestilte side 3 i dagens avis. Akkurat da visste han ikke helt hva siden skulle fylles med, i dag er det klart. Per Elvestuen har gjort Obama til Gulliver på besøk i Lilleputt.

– Jeg fikk muligheten, og det var ganske morsomt. Jon Stewart sa at det typiske med Obama er ikke at han er svart, men at han har store ører. Det er noe å henge seg på, han er fin å tegne sånn sett, sier Elvestuen.

Frihet

Elvestuen hadde full redaksjonell frihet, noe han sier en tegner også bør ha. Han mener at en avistegner bør være sin egen redaktør, hvis han ikke får det er man en illustratør.

det har klødd i tegnelabben til hans alter ego Peel etter at han sluttet i Dagens Næringsliv. Samtidig er det ikke blitt særlig med tid til å tegne karikaturer. Men når han er i møter som blir kjedelig, hender det at han henfaller i tegning fremfor skriving.

Og det er ikke sikkert Peel har levert sin siste karikaturstrek.

– Peel kommer alltid til å være der, kanskje som en trussel, jeg vet ikke. Det er harde tider for avistegnere for tiden. Det er ikke bare å komme til redaksjonen å be om flere hundre tusen for å sitte der og tegne, sier han.

Sterkt

Tegneren tror en person som Jonas Gahr Støre er mer opptatt av om tegnere som Roar Hagen har laget karikatur av ham, enn hva som er skrevet om ham.

– Det er et veldig sterkt uttrykk. Jeg følger med Morten Mørland i The Times og jeg synes det er flott det han får det til.

Powered by Labrador CMS