Cecilie Fjellhøy sto fram i VG som én av kvinnene som var blitt svindlet av «Tindersvindleren». Nå har hun klaget TV 2 til PFU.

Tindersvindler-offer har klaget TV 2 til PFU

Cecilie Fjellhøy bak klage på nettartikkel om «Luksusfellen».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Cecilie Fjellhøy, som ble kjent da hun sto fram som offer av tindersvindleren i VG, og senere i en Netflix-dokumentar, har klaget TV 2 inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Saken kommer på utvalgets bord ved neste møte, onsdag 23. november.

Klagen gjelder nettartikkelen «'Luksusfellen' får kritikk: – Kan si at de har gått i fellen selv», som omtaler Fjellhøys deltakelse i programmet og skildrer kritikk som kom mot programmet blant annet på det anonyme forumet Jodel og i kommentarfelt på Facebook.

Fjellhøy reagerer på at kildene i saken i stor grad er anonyme kilder fra Jodel, og skriver i klagen at mange av kommentarene går løs på henne som person og det som beskrives som hennes «luksusforbruk».

Hun mener TV 2 har brutt Vær varsom-plakatens punkt 3.1 om at kilder som hovedregel ikke skal få sette fram negative personkarakteristikker anonymt, punkt4.14 om imøtegåelse, 3.2 om faktakontroll, punkt 3.9 om hensyn i det journalistiske arbeidet og 4.1 om saklighet og omtanke.

TV 2 har i sitt tilsvar avvist at god presseskikk er brutt, og pekt på at den påklagede artikkelen bare er en bit av et større mediebilde rundt Fjellhøy og programserien.

Ifølge PFU-sekretariatets oppsummering peker TV 2 på at artikkelen inneholder en ganske kritisk diskusjon av redaksjonens valg, vinkling, informasjon og manglende kritiske spørsmål i TV-programmet; og at Fjellhøys person eller opplysninger om henne ikke er det sentrale temaet.

Redaksjonen peker ifølge PFU-sekretariatet på at TV 2 må kunne sitere og vise til det anonyme ordskiftet som oppsto på eksempelvis Jodel, selv om avsenderen ikke er kjent. Kanalen anfører at de bevisst unnlot å referere til Jodel-meldinger som ikke var saklige, som gikk på person og ikke innhold knyttet til programmet, og mener kritikken ikke utløste samtidig imøtegåelse overfor Fjellhøy.

Les mer om klagen på PFUs nettsider.

Powered by Labrador CMS