Nyhetsredaktør Bastian Øien Alstad og publiseringsredaktør Alexandra Kosowski Rensvik i Nidaros.

MEDIEFOLK:

To nye redaktører i Nidaros

Trondheims-avisa går fra seks til tre ledelsesstillinger.

Publisert Sist oppdatert

Bastian Øien Alstad (30) og Alexandra Kosowski Rensvik (36) er ansatt som nyhetsredaktør og publiseringsredaktør i Nidaros, skriver Amedia i en pressemelding.

De to utgjør nå den nye ledelsen sammen med ansvarlig redaktør og daglig leder Lorns Bjerkan. Både Alstad og Rensvik har vært konstituert i stillingene de siste månedene. 

– Vi tre er et lag som utfyller hverandre faglig og med våre personlige egenskaper. Vi kan dra lasset sammen, samtidig som vi kan utfordre hverandre, sier Bjerkan i pressemeldingen.

Ansettelsene kommer i forbindelse med at Nidaros har gjennomført en omorganisering. Den innebærer at avisa har gått fra seks til tre ledelsesstillinger. 

– Vi hadde et stort behov for endring for å få bedre styring på avisa og for å kunne lage mer og bedre journalistikk. For meg er det viktig at vi har flest mulig ansatte som møter folk, som er tett på bydelene og at vi har bemanning når nyhetene skjer, sier Bjerkan. 

Bastian Øien Alstad kommer fra stillingen som NT24-redaktør. Han har tidligere vært gravejournalist i Nidaros og journalist i Namdalsavisa. Han har mastergrad i journalistikk.

– Min hovedoppgave blir å prioritere de riktige sakene og sørge for at alle våre dyktige journalister får ut sitt fulle potensial, og at samarbeidet i redaksjonen fungerer optimalt. Klarer vi det, vil vi nå våre mål, sier Alstad.

Alexandra Kosowski Rensvik har vært med i Nidaros siden oppstarten, og har siden da vært både redaksjonssjef og breakingsjef. Tidligere har hun vært nyhetsredaktør, frontsjef, utgavesjef og journalist i Finnmark Dagblad. 

– Da utlysningen kom, fant jeg fort ut at dette var stillingen jeg alltid hadde drømt om, men som jeg ikke visste at jeg ville ha, sier Rensvik.

– Sammen med vaktsjefene våre og resten av redaksjonen, håper jeg å kunne bidra til at Nidaros i enda større grad er først og best når det gjelder. 

Powered by Labrador CMS