Tor-Arne Vikingstad og Louise Scharff Thommessen har fått ny jobb som gravejournalister i NRK Brennpunkt.

MEDIEFOLK:

Tor-Arne Vikingstad og Louise Scharff Thommessen er ansatt i NRK Brennpunkt

– Kan knapt nevne den nye jobben før folk kommer med et tips.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tor-Arne Vikingstad og Louise Scharff Thommessen er ansatt som gravejournalister i NRK Brennpunkt.

Thommessen har vært tilknyttet ulike redaksjoner i NRK Nyheter og Dokumentar og Samfunn siden 2017. De siste to årene har hun hatt fast jobb i NRK Innenriks, hvor hun har jobbet med løpende nyheter og større prosjekter om blant annet koronapandemien.

– Jeg kom fra en redaksjon jeg trivdes godt i, og var spent på overgangen. Men til ingens overraskelse har det vært en veldig fin opplevelse. Det føles viktig og riktig å jobbe i dybden, også når verden står litt på hodet. Det er en luksus å få jobbe med så mange mennesker jeg ser opp til, sier Thommessen til Journalisten.

I 2020 var hun også innom Forsvarets forum, hvor hun fikk prøvd seg på ulike graveprosjekter.

– Hovedoppgaven min i Brennpunkt er å stille masse spørsmål, bite meg fast i de vi ikke finner gode svar på, og så grave til jeg kommer til bunns i dem. En annen er å bli verdensmester i teamarbeid. Vi jobber på tvers med graving, etikk og historiefortelling, og jeg gleder meg over det kreative oppi all nerdingen.

Vikingstad kommer fra rollen som journalist i Stavanger Aftenblad. De to har nå vært en del av Brennpunkt-redaksjonen siden september.

– Jeg kan knapt nevne den nye jobben før folk kommer med et tips eller en tilbakemelding. Sånn sett er det en veldig takknemlig jobb, og jeg ser veldig frem å bli ordentlig varm i trøya her, sier Vikingstad.

Han legger til at han allerede er i gang med prosjekter, og at han jobber med å kunne sette i gang noen egne.

– Det er bare noen måneder siden jeg så Brennpunkt ta imot Skup-diplom for «Drapet i Akebakken» – og jeg er stolt av å kunne kalle dem kolleger nå. På toppen av det ser de heldigvis ut til å like meg også.


Powered by Labrador CMS