foto: Edda Media.

– Ingen endring for Edda

Business as usual, sier konsernsjef Karl Gunnar Opdal i kjølvannet av nyheten om Mecom-sjefens avgang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Edda-sjefen ønsker ikke å kommentere hvilke konsekvenser det kan få for konsernet at eierne i London får ny ledelse i januar. Mecoms konsernsjef David Montgomery varslet torsdag at han går av i januar, som følge av press fra tre av de største eierne i Mecom.

Nederland

I Guardian og på Mecom-aksjonærenes eget chatteforum spekuleres det i at eiergruppene som har gjort opprør mot konsernsjef David Montgomery ønsker å konsentrere Mecom Groups virksomhet rundt datterselskapene i Nederland. Dette åpner i sin tur for spekulasjoner om at Edda Media og andre deler av Mecom kan komme i spill.

– Dette har jeg ingen kommentar til. Vårt fokus er utviklingen av Edda Media. Den strategien og de planer den norske ledelsen har lagt for Edda Media, har full støtte fra Mecom. Jeg ser ikke noe i situasjonen som endrer på dette. Vi vil derfor bruke all vår energi på utviklingen av Edda Media og de utfordringene vi står overfor i det norske markedet. Her er det business as usual, sier Opdal til Journalisten.no.

Trist

Tidligere Edda-konserntillitsvalgt og nestleder i NJ, Kjetil Haanes, sier til Journalisten at dette er en trist dag.

– Dette er synd, for med dette er nok Eddas dager talte som mediekonsern. Ledelsen i selskapet skal ha honnør for å ha bygget opp et sterkt medieselskap under dårlige rammevilkår.

Haanes frykter nå at Edda Media blir solgt. Og da handler det til syvende og sist om hvor mye andre aktører er villige til å betale.

– Jeg fryker at Edda ikke vil bli solgt i en pakke, men i deler. Det kommer an på hva man får mest for, sier Haanes.

Han mener det også er en trist dag for Montgomery, som har bygget opp Mecom.

– Det var et ekstremt dristig forsøk. Han har klart å holde det gående lenger enn jeg trodde. Det skal han ha. Og så har han gjort en formidabel innsats i å holde det gående så lenge uten penger.

Muligheter

Det har tidligere vært spekulasjoner om Mecom ville selge Edda Media. Berner Gruppen og A-pressen har begge vært interessert i å kjøpe selskapet. Konserndirektør Thor Gjermund Eriksen i A-pressen sier til Journalisten at han ikke ønsker å kommentere Montgomerys avgang og hva det vil si for Edda Media konkret.

– Generelt ser A-pressen på alle muligheter som måtte oppstå, sier han.

Berner Gruppen var på banen som mulig kjøper av daværende Orkla Media i 2006. Den gang mente man at prisen var for høy. I ettertid er Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke med underbruk blitt solgt.

– Jeg synes det er tidlig å si noe. Jeg fått med meg nyheten om Montgomerys varslede avgang, men hva som skjer som følge av dette er vanskelig å tolke. Det er klart at vi alltid er interessert i å se på fornuftige industrielle løsninger for Berner Gruppen. Så vi vil følge med på hva som skjer, sier konsernsjef Tore Stangebye.

Powered by Labrador CMS