Dagbladet kutter

35 årsverk skal bort.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble de ansatte i Dagbladet informert om at avisen skal kutte 35 årsverk neste år. Til egen avis sier konsernsjef Tore Stangebye i eieren Berner Gruppen at de kritisk skal gå gjennom organisasjonen og i samarbeid med de ansatte og tillitsvalgte finne ut hvor det skal kuttes.

– Så langt det er mulig vil vi skjerme skrivende journalister og annonseselgere, sier Stangebye til dagbladet.no.

Kuttene skal skje uten at noen får sluttpakker. 

Bekymring

Ifølge klubbleder Tore Bergsaker har avisa ingen journalistisk kompetanse til overs.

– Jeg er beroliget av at ledelsen vil skjerme kjernevirksomheten. Men bare litt. Jeg regner med at de skjønner at fotografer, videojournalister og redigerere også er en del av kjernen i Dagbladet. Jeg er også bekymret på vegne av gode kolleger i andre områder av bedriften, sier Bergsaker til egen avis.

Begrunnelsen for kuttene er endringene mediebransjen er inne i, med lesere som flytter seg fra papir til digitale medier.

Ettersom Berner Gruppen verken er børsnotert, og aksjene heller ikke omsettes i det såkalte gråmarkedet, vet vi ikke hvordan Dagbladet har gjort det økonomisk i høst. Konsernet rapporterer nemlig tall kun halvårlig.

– Krevende

Men i forbindelse med at Kulturdepartementet i forrige uke la frem et forslag om pressestøtte til løssalgsaviser ut på høring, sa sjefredaktør John

Arne Markussen dette til Journalisten om Dagbladets økonomiske situasjon:

– Det er en meget krevende situasjon for papiravisen Dagbladet som skyldes inntektssvikt i løssalget og reklamemarkedet.

Powered by Labrador CMS