John Arne Markussen, Gard Michalsen, Gard Steiro eller Kjetil Alstadheim blir Årets redaktør

Se hvem som er nominert til prisene Årets meningsbærer og Årets nyskaper som deles ut av Oslo redaktørforening.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hvert år kårer Oslo Redaktørforening Årets redaktør i Oslo og Akershus under deres årsmøte. I år er følgende nominert til den gjeveste prisen:

VGs ansvarlige redaktør Gard Steiro er nominert etter at redaksjonen ble mestvinnende under fjorårets Skup og Årets avis av Mediebedriftene i mai i fjor.

– De økonomiske resultatene ble også svært sterke. Steiro blir nominert for sin evne til å motivere og legge til rette for god journalistikk i landets største avis, heter det fra juryen, som ledes av Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås.

Gard Lehne Borch Michalsen er nominert for i løpet av få år å ha bragt bransjenettstedet Medier24 forbi nykommer-kategorien.

– Hans arbeidskapasitet og evne til hurtig å gå rett i kjernen av viktige mediepolitiske og demokratiske spørsmål, imponerer. Han viser dessuten personlig mot til å ytre seg kritisk også til såkalte alternative medier, i offentlig debatt.

Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv fremheves for sine elegante og skarpe kommentarer.

– Han har skapt og stått i spissen for krevende, offentlige diskusjoner om saker som angår kvinner og menns roller i næringsliv, ledelse og samfunnet for øvrig. 

Og Dagbladets John Arne Markussen løftes opp for å ha fokusert på journalistikk og etikk.

– En imponerende rekke saker og priser for undersøkende journalistikk er blitt resultatet. Det siste året topper han det hele med avisens beste økonomiske resultat noensinne.

I kategorien Årets meningsbærer er Morgenbladets Lena Lindgren, Dagens Næringslivs Eva Grinde og Anders Giæver og Frithjof Jacobsen fra VG nominert.

Årets nyskaper deles ut til enten VGs Ola Stenberg, Kristoffer Egeberg fra Faktisk.no eller Kronos redaktør Tove Lie.

De fullstendige begrunnelsene er publisert av Norsk Redaktørforening.

Prisene deles ut under årsmøtet 15. mars.

Foruten leder Åmås består juryen av Felicia Øystå fra Akershus Amtstidende/Kommunal Rapport og styret i Oslo Redaktørforening, Kjersti Sortland fra Budstikka, leder Kristjan Molstad i Oslo Journalistklubb og sjefredaktør Torunn Pettersen i TARA.

Powered by Labrador CMS