Vedkommende som kom med trusler mot Varden, skal ha truet med å brenne ned lokalene til avisen.

Trusler mot journalister

Truet med å brenne ned Varden-bygget

– Bakgrunnen her var mediedekningen, og det var vel ikke akkurat entusiasme for den, sier sjefredaktør Tom Erik Thorsen. 

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at det var kommet konkrete trusler mot avisa Varden, og drapstrusler mot sjefredaktør Tom Erik Thorsen. 

Truslene ble i Varden knyttet til avisas dekning av to lokale selskaper, Mynd og Recreate, og konkret til en artikkel publisert mandag hvor Finansavisen-redaktør Trygve Hegnar er sitert.

Ville brenne Varden-bygget

Redaktør Thorsen sier til Journalisten at det var en tredjeperson som gjorde ham oppmerksom på truslene, og som informerte om at det hadde direkte sammenheng med Vardens dekning av de to selskapene. 

Tom Erik Thorsen, sjefredaktør i Varden.

– Jeg fikk konkret vite av en tredjeperson at det var en person som ønsket og drepe meg, og at personen ville brenne ned Varden-bygget. Det kom relativt kort etter artikkelen med Hegnar. 

På spørsmålet om de har noen grunn til å tro at det er personer i de aktuelle selskapene som har kommet med truslene, understreker Thorsen at de ikke har noen grunn til å tro det. 

– Jeg vet ikke hvem vedkommende er, det overlater jeg til politiet. 

Truet på grunn av jobben

Tirsdag var Thorsen i avhør og sier han opplever at politiet tar situasjonen på største alvor, og han håper de finner ut av hvem som har fremsatt truslene. Nå har avisa en vekter stasjonert i Varden. 

– Og så har vi vakthold ved privatadresse og politiet har iverksatt sine tiltak. 

– Har du ekstra sikkerhet ved din privatadresse? 

– Jeg føler det ikke er naturlig å gå inn på nøyaktig hvilke tiltak som er satt inn. 

Det er svært problematisk at journalister, redaktører og mediehus blir gjenstand for alvorlige trusler, sier Thorsen. Formålet med slike trusler er at mediene skal endre seg, men det kommer ikke til å skje, ifølge redaktøren. 

– Ingen skal lykkes med true oss til å skrive annerledes om Recreate. Bakgrunnen her var mediedekningen, og det var vel ikke akkurat entusiasme for den, det sier seg vel selv. 



Powered by Labrador CMS