Kirurg Per Kristian Eide vant fram med en klage på TV 2 til PFU. Nå tar han TV-kanalen til domstolen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Kirurg Per Kristian Eide krever 6,6 millioner kroner av TV 2

Kirurgsaken havner i tingretten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Nettavisen som skriver at Eide saksøker TV 2 for 6,6 millioner kroner.

– TV 2 forfulgte Eide i mer enn tre år, i perioden 2012 – 2015. Som en av Europas fremste nevrokirurger og hjerneforskere og overlege ved Rikshospitalet, er det forståelig at Per Kristian Eide tar til motmæle og forsøker å ansvarliggjøre TV-stasjonen, sier Eides advokat Per Danielsen til Nettavisen.

TV 2 ble felt for dekningen av den såkalte kirurgsaken i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i fjor sommer.

I januar stevnet Danielsen TV 2 og NTB for et millionbeløp. Saken havnet først i Forliksrådet, men det kom ikke til noen løsning da partene møttes der i august. Slike sivile saker må forsøkes løst i Forliksrådet før de eventuelt går videre i rettssystemet.

– Dette er som forventet og vi bestrider selvfølgelig dette kravet. Utover dette ønsker jeg ikke å prosedere saken gjennom media, skriver nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 i en tekstmelding til Nettavisen.

Også stevninger mot NTB, Aftenposten og ANB har vært oppe i Forliksrådet uten å bli forlikt. Også disse sakene kan derfor havne for tingretten.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS