Journalister på jobb utenfor presidentpalasset under valget tidligere i år.

Pressefrihet i Tyrkia

Tyske journalister advares mot reiser til Tyrkia

Tyrkia er ikke et trygt land for journalister å reise til verken i jobb eller på privaten, advarer Den tyske journalistforeningen (DJV).

Publisert

Advarselen kommer etter at den tyske politikeren Gökay Akbulut nylig ble arrestert i landet for meldinger hun la ut i sosiale medier i 2019.

– Arrestasjonen viser igjen at president Erdogans autokrati ser på sine kritikere som fiender av staten og straffeforfølger dem når de får muligheten, sier landsstyrets leder Frank Überall i en uttalelse.

Advarselen rettes mot alle som i journalistiske artikler eller i sosiale medier har skrevet noe kritisk om Tyrkia, presidenten eller det sittende regimet.

Venstrepolitikeren Akbulut sitter i den tyske nasjonalforsamlingen. Hun er tyrkiskfødt av kurdisk herkomst, men tysk statsborger. Hun fortalte søndag at hun tidligere i august ble stanset da en tyrkisk statsadvokat hadde utstedt arrestordre på henne for å ha spredd «terrorpropaganda».

Akbulut ble først sluppet da hun klarte å komme i kontakt med det tyske utenriksdepartementet og den tyske ambassaden. Tyrkia har så langt ikke kommentert saken.

– Hvis parlamentarisk immunitet ikke gir beskyttelse mot arrestasjon, er faren større for journalister, sier fagforeningslederen i uttalelsen fra DJV.

Powered by Labrador CMS