Foto: Jonas Sjøkvist Karlsbakk

UD beklager at norsk redaktør er nektet innreise til Russland

Utenriksdepartementet vil ta opp innreiseforbudet som er ilagt redaktør Thomas Nielsen med russiske myndigheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaktøren i The Independent Barents Observer ble nektet innreise til Russland onsdag denne uken etter å ha blitt plassert på en liste over personer som er uønsket i Russland.

Utenriksdepartementet reagerer på utestengelsen og vil ta den opp med russiske myndigheter.

– Det er beklagelig at redaktør Thomas Nilsen er nektet innreise til Russland. Vi mener at det både er i norsk og russisk interesse at det i størst mulig grad legges til rette for grenseoverskridende samarbeid i nordområdene. God mediedekning og kunnskap om forholdene i de andre landene i Barentsregionen spiller her en viktig rolle, sier Frode Overland Andersen, pressetalsmann i Utenriksdepartementet, til NTB.

Russlands ambassade i Oslo bekreftet fredag at årsaken til at Nilsen, som første norske journalist, er plassert på listen, er at Norge i 2014 sluttet seg til EU-sanksjonene mot landet.

– Fra norsk side mener vi det er både urimelig og uberettiget å bruke EUs restriktive tiltak som grunnlag for å nekte norske statsborgere innreise i Russland. Dette er flere ganger tydelig kommunisert til russiske myndigheter. Vi vil også ta opp innreiseforbudet for redaktør Thomas Nilsen i vår kontakt med russiske myndigheter, sier Frode Overland Andersen.

Powered by Labrador CMS