En mann står foran ruinene av Ria Pizza i Kramatorsk etter det russiske angrepet mot den i slutten av juni. 13 personer ble drept, blant dem den ukrainske forfatteren og gravejournalisten Victoria Amelina.

Drap på journalister

Ukrainsk journalist drept i russisk angrep

Den ukrainske forfatteren og gravejournalisten Victoria Amelina ble drept i det russiske angrepet mot en restaurant i Kramatorsk forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Den ukrainske grenen av ytringsfrihetsorganisasjonen PEN skriver at Victoria Amelina døde på sykehus 1. juli, etter å ha blitt såret i angrepet mot pizzarestauranten i Kramatorsk.

Tolv andre personer ble drept i angrepet, flere av dem barn, og flere titall ble såret. Ifølge PEN var Amelina i byen med en delegasjon colombianske journalister og skribenter.

Amelina har gitt ut to bøker, og har skrevet dikt og essay som er oversatt til blant annet engelsk, tysk og polsk. I 2022 begynte hun å dokumentere russiske krigsforbrytelser.

Ria Pizza i Kamatorsk, en av de største byene som Ukraina kontrollerer øst i landet, var populær blant soldater, journalister og hjelpearbeidere.

Victoria Amelinas bøker er oversatt til flere språk.
Powered by Labrador CMS