En mann står foran ruinene av Ria Pizza i Kramatorsk etter det russiske angrepet mot den i slutten av juni. 13 personer ble drept, blant dem den ukrainske forfatteren og gravejournalisten Victoria Amelina.

Drap på journalister

Ukrainsk journalist drept i russisk angrep

Den ukrainske forfatteren og gravejournalisten Victoria Amelina ble drept i det russiske angrepet mot en restaurant i Kramatorsk forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den ukrainske grenen av ytringsfrihetsorganisasjonen PEN skriver at Victoria Amelina døde på sykehus 1. juli, etter å ha blitt såret i angrepet mot pizzarestauranten i Kramatorsk.

Tolv andre personer ble drept i angrepet, flere av dem barn, og flere titall ble såret. Ifølge PEN var Amelina i byen med en delegasjon colombianske journalister og skribenter.

Amelina har gitt ut to bøker, og har skrevet dikt og essay som er oversatt til blant annet engelsk, tysk og polsk. I 2022 begynte hun å dokumentere russiske krigsforbrytelser.

Ria Pizza i Kamatorsk, en av de største byene som Ukraina kontrollerer øst i landet, var populær blant soldater, journalister og hjelpearbeidere.

Victoria Amelinas bøker er oversatt til flere språk.
Powered by Labrador CMS