Notert:

Forsiden av Under Duskens siste utgave, utsnitt.

Norges eldste studentavis i faresonen

Under Dusken i skvis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Samfundet i Trondheim, altså studentersamfunnet, har sagt opp sin del av eieravtalen for Studentmediene i Trondheim, skriver Universitas. Dermed risikerer studentavisa Under Dusken halvert budsjett om ikke saken finner en løsning før nyttår.

Samfundet staøtter ifølge Universitas Studentmediene i Trondheim med 400.000 kroner i året. Samskipnaden bidrar med 600.000 kroner.

– Dette gjør studentmediene i Trondheim mye billigere i drift enn i Oslo og Bergen, hvor de samlede studentmediene mottar henholdsvis 4,4 millioner kroner og 2,9 millioner kroner, sier Dag Herrem. Han leder finansstyret i studentersamfunnet.

Brorparten av samskipnadens bidrag kommer i retur fra studentmediene i form av husleie.

Første prøvenummer av Under Dusken kom ut i 1914

Litt optimistisk

Under Duskens redaktør Synne Hammervik tviler egentlig på at eierne lar konfliktene om finansiering gå så langt at avisa kan bli nedlagt.

– Akkurat nå har vi ikke en løsning etter jul. Hvis vi ikke har eiere og støtte, er vi i en vanskelig situasjon. Men ingen vil egentlig legge ned Under Dusken. Vi har et ganske godt fotfeste i Trondheim by og en historie her. Verken studentersamfunnet, samskipnaden eller andre ønsker at vi blir lagt ned.

– Jeg tror det skal løse seg.

Mer om studentavisene

 

 

 

Powered by Labrador CMS