Mediene fikk sitt pass påskrevet da Barack Obama talte ved en prisseremoni for journalister mandag. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Marc Nozell

Obama gikk i rette med mediene

Mener de må ta noe av skylden for tonen i den amerikanske valgkampen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Presidenten talte ved utdelingen av en journalistpris da han sa at han mener den politiske journalistikken er under press fra krympende budsjetter i mediehusenes og jakten på «likes» og «retweeting» i sosiale medier.

Han ba også mediene stille tøffere spørsmål til kandidatene som kjemper om nominasjonen før presidentvalget. Uten å nevne Donald Trump ved navn, ba Obama mediene være mindre opptatt av seer- og lesertall og heller konsentrere seg om å gå etter kandidater som er villige til «lyve rett ut» og valgkamper som er «frikoblet fra logikk».

– En godt utført jobb handler om mer enn å gi noen en mikrofon, sa Obama og viste til tv-selskapenes dekning av Trumps valgkamp og lange intervjuer med den kontroversielle eiendomsmagnaten. Obama mener velgerne er bedre tjent med medier som «undersøker og stiller spørsmål for å grave dypere og kreve mer».

– Det vi ser nå, undergraver demokratiet og samfunnet, sa presidenten.

Powered by Labrador CMS