Redaktør Håvard Melnæs i fotballmagasinet Josimar har spurt internasjonale medieorganisasjoner om anbefalingsbrev, skriver Idrettspolitikk.no. Bildet er fra en Amnesty-demonstrasjon i 2020 hvor Melnæs holdt appell .

Håvard Melnæs

Utenlandske medier mobiliserer for å redde Josimar

Får støtte fra blant annet The Guardian og Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mangel på pressestøtte, i tillegg til fall i annonseinntekter og abonnementstall, har ført til at februarutgaven av Josimar ligger an til å fotballmagasinets siste.

Men etter at redaktør Håvard Melnæs publiserte et innlegg om avisas tilstand på Josmiars nettside tidligere i februar, har lesere og støttespillere mobilisert.

Nå mobiliserer også utenlandske medier for å få norske myndigheter til å redde magasinet. Det skriver Idrettspolitikk.no, som opplyser om at Josimar har fått mellom ti og 15 anbefalingsbrev.

Fotballmagasinet har selv tatt kontakt med flere internasjonale institusjoner, organisasjoner, mediehus og enkeltpersoner. Planen er å legge brevene med i søknaden som Josimar skal sende til Medietilsynet.

– En av grunnene til at vi tenkte at dette kanskje kunne være en idé, var at vedkommende som forvalter innovasjonsordningen i Medietilsynet, aldri hadde hørt om Josimar, sier Melnæs til Idrettspolitikk.no.

The Guardian er en av medieaktørene som har engasjert seg for å redde Josimar.

Viseredaktør Owen Gibson skriver i sitt anbefalingsbrev at Josimar har gjort seg bemerket med journalistikk på Qatar-VM, internasjonal bettingindustri, fotball i Afrika og seksuelle overgrep i fotballen.

Avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung har også sendt anbefalingsbrev.

Powered by Labrador CMS