Eivind Hjertholm Fiskerud skal jobbe tettere med kunstig intelligens-teknologi i Schibsted.

MEDIEFOLK:

Utviklingsredaktøren forlater BT – skal jobbe med KI i Schibsted

– Blir utrolig spennende.

Publisert Sist oppdatert

– Eivind har vist seg å være utrolig engasjert i å utforske hva kunstig intelligens kan tilføre arbeidet med journalistikk – ikke bare i Bergens Tidende, men i alle våre mediehus. I tillegg har han en sunn kritisk tilnærming til hva denne teknologien vil by på av utfordringer for profesjonen og bransjen. Jeg er veldig glad for at Eivind slo til på en ny utfordring, sier Fredric Karén, som har ansvaret for redaksjonell transformasjon og samarbeid sentralt i Schibsted News Media.

Bergens Tidendes utviklingsredaktør gjennom flere år, Eivind Hjertholm Fiskerud, forlater nå stillingen for å følge opp KI-arbeidet opp mot Schibsted-konsernets svenske og norske mediehus.

Fiskerud har fra før vært involvert i et Schibsted-prosjekt som ser på hvordan KI kan påvirke fremtidens redaksjoner.

– Det blir utrolig spennende å jobbe med hvordan vi kan styrke journalistikken i dette teknologiske skiftet. Vi vet at KI vil endre journalistikken og hvordan vi jobber, men vi vet ikke helt ennå hvor mye og hvor fort. Det som er sikkert er at det allerede er masse energi og kreativitet rundt kunstig intelligens i redaksjonene og utviklingsmiljøene i Schibsted, og det er et veldig godt utgangspunkt for å få til mye spennende fremover, sier Fiskerud i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS