Nyforelsket og lykkelig

KOMMENTAR: Det er så deilig! Det kribler i magen. Det er uvant og uvirkelig. Lars Kise om å få ny eier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten har fått tillatelse til å publisere lederartikkelen fra lørdagens utgave av Varden.


Det første møtet var vellykket, vi fant tonen, og vi forsto raskt at dette kunne bli et langvarig forhold. Det ser veldig lovende ut.

Da Agderposten la an på Varden, var vi ikke vanskelige å be med på «date». Det gikk ikke mange minuttene før vi skjønte at kjemien stemte, at vi var på samme bølgelengde, og at vi har mye å tilføre hverandre.

Optimismen i Varden har aldri vært større. Vi hadde det greit i Edda Media, og det er mange fordeler med å være en halvstor avis i et stort konsern. Men det er enda bedre å være en stor avis i et lite konsern. Nå har vi mye større innflytelse på oss selv.

Dette merket vi da vi traff Agderposten for første gang. Varden ønsker å styrke dekningen av næringslivet i Telemark, og vi drømte derfor om å få ansette en næringslivsjournalist. Et slikt grep hadde vært utenkelig i Edda Media, men ledelsen i Agderposten sa ja med én gang.

Våre nye eiere sa også ja til å ansette en ny lokaljournalist i Kragerø, slik at vi kan få en bedre dekning i Nedre Telemark. Etter flere år med nedbemanning, er det godt å kunne oppbemanne redaksjonen. Det vil styrke Varden på både papir og nett.

For noen dager siden deltok jeg på redaktørforeningens høstmøte, og et av de sentrale temaene var «Hvordan nedbemanne?». Da er det deilig å sitte i salen og vite at vi snart trykker en stillingsannonse hvor vi søker to nye journalister.

De nye eierne viser stor forståelse for Vardens behov, og de skjønner viktigheten av å beholde kompetanse og arbeidsplasser i Telemark. Hadde Varden blitt en del av Amedia (A-pressen og Edda Media), ville den grafiske produksjonen havnet i Moss. Det slipper vi nå. Det betyr at vi beholder våre fem dyktige typografer.

Det betyr også at vi fortsatt får bestemme hvordan Varden skal se ut, og vi kommer nå til å sette i gang et stort prosjekt hvor vi skal friske opp papiravisa. Vi vil vurdere bokstavtyper, størrelsen på titler, farger og andre ting som har med layout og design å gjøre. Alle i Varden kommer til å bli med på dette arbeidet, men vi håper også å få hjelp fra leserne. Hvordan vil du at avisa skal se ut?

Det er veldig mye vi gleder oss til, og mens store deler av avisbransjen jobber med kutt og innsparinger, får vi muligheten til å gjøre det motsatte. Den sjansen skal vi ikke la gå fra oss, og vi er sikre på at dette kommer leserne til gode.

Det er ikke rart at vi er forelsket, men vi er såpass voksne at følelsene og iveren ikke tar helt overhånd. Vi lever i en hverdag som er utfordrende og krevende, og hvor leservaner og brukermønster endrer seg rekordraskt.

Vi velger likevel å fryde oss. Selv om det alltid knytter seg spenning og usikkerhet til det å være forelsket, er det all grunn til å tro at dette er ekte kjærlighet.

Lars Kise, ansvarlig redaktør

Powered by Labrador CMS