Ansvarlig redaktør Ove Mellingen i TA. Foto: Kathrine Geard

TA tar betalt på nett

Følger etter hovedkonkurrenten Varden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

10 måneder etter Agderposten-eide Varden innførte nettbetaling følger Skiens-konkurrenten og Amedia-eide Telemarksavisen (TA) etter. Overfor NRK uttrykker ansvarlig redaktør Ove Mellingen skepsis til slik betaling, men sier at slike løsninger er kommet for å bli.

– Alle er på jakt etter gode betalingsløsninger som gjør at man kan finansiere journalistikken og produktet man lager, sier Mellingen til allmennkringkasterens nettsted.

TAs nettlesere skal få omtrent det samme innholdet som i dag, mens det er abonnentene som skal få oppleve et bedre tilbud.

Vardens ansvarlige redaktør Tom Erik Thorsen sier til NRK at abonnentene blir stadig viktigere fordi annonsemarkedet har endret seg.

Aviskonkurransen i Skien er blant de tøffeste i landet. TA hadde et samlet nettoopplag, som inkluderer det digitale opplaget, på 18.442 eksemplarer i fjor. Varden hadde 20.237 eksemplarer.

Det isolerte papiropplaget har for TA sunket fra 21.348 eksemplarer i 2010 til 17.345 i fjor. Varden har fått sitt papiropplag redusert fra 24.730 eksemplarer for fem år siden til 19.451 eksemplarer i fjor.

Powered by Labrador CMS